Adana'da engelli vatandaşın darp edilmesi Bingöl’de kınandı

Adana'da engelli vatandaşın darp edilmesi Bingöl’de kınandı

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi, Adana'da işitme engelli bir vatandaşın 4 kişi tarafından minibüste darp edilmesini kınadı.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücahit Korkutata ve dernek üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla, Adana'da işitme engelli Agit A.’nın 4 kişi tarafından minibüste öldüresiye dövülmesini kınadı.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesinde bir araya gelen dernek başkanı Mücahit Korkutata ve dernek üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla,  Adana'da işitme engelli vatandaşın 4 kişi tarafından minibüste darp edilmesini kınayarak, böylesi olayların bir daha vuku bulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Adana’da yaşanan şiddeti kınadıklarını ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Korkutata,  söz konusu olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Korkutata, “Bu olayda insanlık dışı bir davranış söz konusudur. Bir engelliye, engelli olduğunu bile bile 4 kişinin saldırması kabul edilebilecek bir durum değildir. Gaddarca ve insanlığa yakışmayacak şekilde işitme engelli kardeşimize saldıranları buradan şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Saldırıyı yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz”

İşitme, zihinsel ve görme engelli birçok insanın bu toplumun ferdi olduğunu söyleyen Korkutata, “Biz engelliler, pozitif ayrımcılığın niteliğinin en üst seviyede korunması gereken kişiler olduğumuzu buradan hatırlatırken, bu tür vakaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını ve bu konuda adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyoruz. Bu tür saldırıları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu tip vakaların önüne geçilmesi için en ağır cezaların uygulanmasını istiyoruz.” dedi. 

Adana’daki engelli vatandaşa saldırı olayının sadece Adana değil, tüm Türkiye’de bir deprem etkisi yaptığını ifade eden Korkutata, şunları söyledi: “Engelli sivil toplum derneği olarak biz bu tür vakalara karşıyız. Bu saldırıları yapanlara en ağır şekilde ceza verilmesini istiyoruz. Çünkü biz engelliler zaten mağduruz ve hayatta çeşitli mağduriyetler yaşıyoruz. Bunun üstüne böyle şiddet olayı bizleri derinden üzmüştür.”

“Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi olarak şiddeti kınıyoruz, şiddete karşıyız”

Korkutata, “Engellilere karşı böylesi saldırıların yaşanmaması için tüm sivil toplum kuruluşlarını tepki için meydanlara davet ediyoruz. Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi olarak şiddeti kınıyoruz, şiddete karşıyız.” şeklinde konuştu.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.