Adana’da seçim bilgilendirme toplantısı yapıldı foto

Adana’da seçim bilgilendirme toplantısı yapıldı foto

Adana Valisi milletvekilliği genel seçimleri öncesi siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri öncesi, siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takviminde, her konunun açıkça ilan edildiğini belirterek, kural dışına çıkılmaması uyarısında bulundu.

Vali Büyük, demokrasilerde, milli iradenin tecellisinde en önemli unsurun siyasi partiler ve seçim olduğunu vurgulayarak, "Seçim sürecinin centilmence başlaması ve bitmesi arzusundayım. Hukuken, çerçevesi ve yerleri belirlenmiş uygulamaların dışına çıkılması, ses ve görüntü kirliliğiyle toplumu rahatsız edecek şekilde kampanya yürütülmesi, en çok karşılaştığımız konu. Siyasi partilerin binaları, seçim büroları ile miting alanları ve yollardaki bayrak, flama ve pankart gibi siyasi malzemelerin nerede, nasıl kullanılması gerektiği belirlenmiş. Bunun dışına çıkıldığı zaman problemle karşılaşılıyor. Bu, çoğu zaman karşılıklı yarışa dönüşüyor ve vatandaş şikâyet ediyor. Onların kaldırılması zaman alıyor ve hiç istemediğimiz şekilde çekişme ve olumsuzluk havası da oluşuyor" dedi.

"Medeni bir toplum ve gelişmiş bir dünyada, iletişim araçlarının bu kadar yaygın kullanıldığı zamanda herkesin mesajını iletmesinde sıkıntısı yok" diye konuşan Büyük, "Tabi ki siyasi faaliyetler, belirtilen yerlerde yapılacak, hukukun izin verdiği her şeye biz de izin veriyoruz. Bunun dışındaki uygulamalarda kimse bizden anlayış beklemesin." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, Vali Yardımcıları ve kamu kuruluşu temsilcileri de katıldı.İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler