Adana’da Siyer Sınavına binlerce kişi katıldı

Adana’da Siyer Sınavına binlerce kişi katıldı

Peygamber Sevdalıları Vakfının Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı siyer sınavına Adana’da binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfının Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavına Adana’da yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Adana’nın 3 ilçesinde 5 okulda gerçekleşen sınava 4 farklı kategoride katılan bay-bayan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü.

Türkiye genelinde 200 bine yakın kişinin katıldığı sınavın Adana ayağı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörü Osman Yalçınkaya, yoğun katılımla gerçekleşen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti.  Siyer sınavına yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını ifade eden Yalçınkaya, sınavın Türkiye ile eş zamanlı olarak 11.00’da başladığını kaydetti. 

Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin yanı sıra Ceyhan ilçesinde toplamda 5 okulda sınavın gerçekleştiğini belirten Yalçınkaya, yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Yalçınkaya, Vakıf olarak düzenledikleri Siyer Sınavının amacının, Hazreti Peygamber'in örnek yaşantısı ve mesajının toplumun tüm katmanlarına ulaştırmak olduğunun altını çizdi. Adana’da  binlerce ailenin sınav için siyer okuduğuna dikkat çeken Yalçınkaya bunun büyük bir hizmet olduğunu belirtti. Yalçınkaya, "Sınava katılanlar, Peygamber efendimizin hayatını altını çize çize okuyorlar. Siyer sınavları, Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması noktasında çok faydalı oluyor . Vakıf olarak en büyük kazancımız ve mutluluğumuz budur." diye konuştu.

Siyer sınavıyla ilgili duygularını dile getiren yarışmacılar, Allah Resulü’ne olan muhabbetin asırları aştığını ve kıyamete kadar da süreceğini belirttiler. Allah Resulü’ne tabi olmak için kutlu hayatının bilinmesi gerektiğini dile getiren Peygamber âşıkları, bu tür etkinliklerin de Siyer-i Nebi’nin öğrenilmesine vesile olduğunu söylediler.

Sınava katılan Sinan Candan da siyer sınavına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her sene Siyer Sınavına katılarak bilgilerini tazelediğini ifade eden Candan, buna vesile olan Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti. 

Sınava katılan minik yarışmacılar ise "Peygamberimizi çok seviyoruz, bundan dolayı hayatını okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Ailece sınava katıldık. Allah, bu sınavı hazırlayanlardan razı olsun, güzel bir etkinlik, inşallah her sene katılmak isteriz." şeklinde konuştular.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler