Adanalılar Miraç gecesini ihya etmek için camilere koştu

Adanalılar Miraç gecesini ihya etmek için camilere koştu

Adana'da Miraç Kandili münasebetiyle tüm camiler, dolup taştı. Akşam namazı sonrası camileri dolduran vatandaşlar geceyi huşu içinde ibadetle idrak etti

Hazreti Muhammed’in (sav) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan Allah katına yükseldiği Miraç Gecesi, şehrin tüm camilerinde yapılan programlarla ihya edildi. Vatandaşların en çok rağbet ettikleri Adana Merkez Camii dolup taşarken, merkez  ilçelerdeki camiler de vatandaşların akınına uğradı.

Akşam namazının kılınmasının ardından İl Müftüsü Arif Gökce’nin vaazıyla programa başlandı. Gökce, Miraç ve İsra hadiselerinin İslam tarihindeki önemine değindiği konuşmasında, Peygamberimizin bu gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yükseldiğini belirterek, miracın Allah'a ulaşmak için insanın kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuk olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahilerin okunduğu gecede, Miraç Kandilinin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olması için topluca dualar edildi.

Miraç Kandili münasebetiyle Sabancı Merkez Camiinin yanı sıra Yağcami, Ramazanoğlu Cami, Aksoylar Camii ve ilçelerdeki Merkez Camilerde de mevlit okundu ve dualar edildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.