Aday öğretmenlere seminer verildi

Aday öğretmenlere seminer verildi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle Diyarbakır’da aday öğretmenlere "kurumsal iletişim ve iletişimde farkındalık" semineri düzenlendi.

Diyarbakır İl Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle; Diyarbakır’a yeni atanıp yetiştirme sürecinde yer alan aday öğretmenlere yönelik "kurumsal iletişim ve iletişimde farkındalık" semineri düzenlendi.

Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen seminere İl Milli Eğitim Müdürümü Hasan Aslan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Batur, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İstanbul Aydın Üniversitesi Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Şeref Kor, İstanbul Aydın Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci, okul idarecileri ve aday öğretmenler katıldı.

Seminer öncesi bir değerlendirme yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenlerin iletişim ve empatiye çok büyük önem vermesi gerektiğini söyleyerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, “Öğretmenlik yaparken en mutlu olduğum an öğrencilerimle birlikte olduğum andı, şimdi idarecilik yaparken de en mutlu olduğum an; siz öğretmenlerimle birlikte olduğum andır. Hafta içi normal mesainize devam ederken hafta sonu da eğitim sürecinden geçiyorsunuz ve kutsal bir mesleğin fedakârlığını yapıyorsunuz. Kaliteli bir eğitim-öğretimin verilebilmesi için siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Bu anlamda özellikle empati kurmanızı çok istiyorum. Derse girdiğinizde kendi öz kardeşinize çocuğunuza nasıl bir eğitim verilmesini istiyorsanız, sınıfınızdaki öğrencileriniz için de aynı şekilde davranmalısınız. İdarecilerimizle gerçekleştirdiğim toplantılarda da siz öğretmenlerimizle çalışırken empati kurmalarını istiyorum. İletişimsizlikteki en büyük etken de empati kurmayışımızdır.” dedi.

Kavganın, hoşgörüsüzlüğün, çatışmaların temelinde iletişimsizliğin olduğuna dikkat çeken Aslan, “Düşüncelerimiz tabiki farklı olabilecek. Bahçedeki çiçeklerin farklı farklı olması nasıl bize daha güzel görünüyorsa fikirlerin farklı farklı olması da bizlere aynı güzelliği vermelidir. Bunu bir kavga sebebi olarak değil, bir zenginlik olarak göreceğiz. Eğer biz öğretmenler olarak öğretmenler odasında kendi fikirsel çatışmalarımızdan dolayı birbirimize küsüyorsak, birbirimize sırt çeviriyorsak bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizde geleceğimizin huzursuzluk tohumunu o zaman ekmiş oluruz. Öğretmenler odasında anlaşamayan öğretmenlerin yetiştireceği öğrenciler olsa olsa toplumun huzursuzluk kaynağı olur.  İletişimi önce kendi içimizde sonra da öğrencilerimiz arasında geliştirerek geleceğimizin teminatı olan sağlıklı bireyler yetiştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Şeref Kor ise kurum olarak öğretmenlere büyük önem verdiklerini, bu tür ortak çalışmalarla da bu desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Aday öğretmenlere yönelik çalışmaları yürüten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin ise düzenlenen seminer ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Aday öğretmenlerle birlikte böyle bir etkinlik hazırladıklarını ifade eden Ekin,  “Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmek gibi bir planımız da var. Ağustos 2016 tarihinde 800 şimdi de bin 200 aday öğretmenimizi aday yetiştirme sürecinden geçirdik. Aday öğretmenlerimiz için bir farklılık oluşturmak istedik. Bugün hem İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliğine giderek dersimizi işleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci tarafından aday öğretmenlere yönelik olarak "Kurumsal İletişim ve İletişimde Farkındalık" konulu seminer verildi. (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.