Adilcevaz’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Adilcevaz’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

​Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) veladetinin yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) veladetinin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinlikleri devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfına üye derneklerden Best-Der tarafından, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Merkez Şerefiye Camii’nde düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkçe ve Kürtçe mevlidin okunduğu program ilahilerle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) üyesi Emrulah Uysal, bu gece sıradan bir insanı anmıyoruz, bir köy muhtarından,  kaymakamdan, bir devlettin başbakanından, cumhurbaşkanından, bir toplumun liderinden, bir kavmin ileri geleninden bahsetmediklerini; bütün insanlık için Allah tarafından, alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberi andıklarını belirtti.

“Gençlerimiz, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) örnek almalı”

Sahabe, Peygamberin hayatını kendisine örnek aldığını hatırlatan Uysal, gençlerin, anne ve baların peygamberi örnek alması gerektiğinin altını çizerek, “Böylelikle Eshab, bütün dünyaya güzellik, adalet, kardeşlik ve ahlak sundu. Gençlerimize düşen ise Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) örnek almasıdır. Madem peygamber yalan konuşmamış, bizde bir genç olarak yalan konuşmayacağız. Allah Resulü iffetsizlik etmemiş, bizde iffetli olacağız. Allah Resulü hayâlı olmuş, gençlerimiz de hayalı olmalı. Bir baba olarak, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) örnek ve model almalıyız. Çocuklarımıza şefkatli ve merhametli olmalıyız. Çocuklarımıza Allah’ın yolunu, Allah’a secde etmeyi, helal ve haramı iyi bir şekilde öğretmeliyiz.” dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.