Mardin'de adına kredi kartı çıkartılan vatandaş icralık oldu

Mardin'de adına kredi kartı çıkartılan vatandaş icralık oldu

Mardin'de ikamet eden bir vatandaş, kendisinden habersiz adına çıkarılan kredi kartının borcundan dolayı icralık oldu.

Son zamanlarda dolandırıcılık olaylarının hem sayısı hem de çeşitleri iyice artı. Mardin merkez Artuklu ilçesinde yaşayan İsmail Kürtçü, kendisinden habersiz şekilde adına önce kredi kartı çıkarıldı, sonra da karttan harcama yapılarak borçlar ödenmedi. Kredi borcu ödenmediği için de banka, Kürtçü'yü icraya verdi. 

İcralık olduğunu adresine gelen ihtarname ile öğrenen ve neye uğradığını şaşıran Kürkçü, soluğu adliyede aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Kürkçü'nün imzası alınarak, kredi kartı başvurusunda kullanılan imza ile karşılaştırılmak üzere kriminal laboratuvara gönderileceği öğrenildi.

Yaşadığı mağduriyet hakkında İLKHA'ya konuşan Kürkçü, kendisinin hiçbir zaman kredi kartı almadığını ve kullanmadığını ifade etti.

Kredi kartının Mersin'de kullanıldığını bankadan öğrendiğini belirten Kürkçü, şu an itibarıyla kartın toplam borcunun bin 940 lira 11 kuruş olduğunu ve bu parayı ödeyecek maddi gücünün olmadığını söyledi.

Kürkçü, "Ben asgari ücretle çalışıyorum. Bir ara maaşımızı aldığımız banka bize kredi teklifinde bulundu, ancak biz kabul etmedik. Birkaç sefer kredi kartı tekfini geri çevirip sadece maaş kartının çıkartılmasını talep ettik. Epey bir zaman sonra kredi kartının borcunun olduğuna dair bana ihtarname geldi. Ben de bankaya başvurarak, kredi kartımın olmadığını söyledim. Ancak bana yardımcı olmadılar, bir de beni icraya vermişler. İcra memuruna gittik, orada da böyle bir ismin olmadığını, ancak kredi kartının Mersin'de iki kez kullanıldığını ve asgarisinin ödendiğini, diğer borcunun ise ödenmediğini bana söylediler. Ben hayatım boyunca hiç Mersin'e gitmemişim, Mersin'e ayak basmamışım. Ben hiç Mersin'e gitmeme rağmen bu kartın ne işi var Mersin'de? Bankanın bunu araştırması lazımdır. Bankadan dokümanlarını istedim fakat yardımcı olmadılar. Dediler ki, 'Cumhuriyet Başsavcılığından bize yazı gelmesi lazım.' Bana bir doküman bile veremezken nasıl oluyor da benim adıma başkasına kredi kartı veriyorsunuz? Tekrar bankaya giderek, kredi kartının iptali için başvurdum ama 460 TL para yatırdıktan sonra kartı iptal edeceklerini söylediler. Bu nasıl oluyor ben de anlamadım. Kredi kartım yok ama borç var. Ben kartı kullanmama rağmen neden bu parayı ödeyeyim." dedi.

Mağdur durumda olduğunu ve yetkililerden gereğinin yapılmasını isteyen Kürkçü, şunları söyledi:

"Konu ile ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundum. Başsavcılık hem ifademi aldı hem de imza sürgümü aldı. Hem sağ hem de sol elimde imzalarımı verdim. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ay içinde bir sonucun çıkacağını beyan ettiler. Şu anda mağdur durumdayım. Kendi adıma kredi kartı nasıl çıkartıldığının tespit edilmesini, borcunun silinmesini ve ihmali bulunan kişilerin cezalandırılmasını istiyorum. Banka beni icraya vermiş, gelen ihtarnameye göre; bin 940 TL borç gözüküyor. Ben şu an mağdur durumdayım, kartı kullanmama rağmen beni borçlu çıkarıyorlar. Onların hakkında davacıyım. Beni icarlık etmişler, yasal olarak hakkımı arayacağım, tüketici hakem heyetine de başvuruda bulunacağım."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.