Adıyaman Belediye Başkanı: Kuraklığa giden bu yolda ciddi tedbirler almamız gerekiyor

Adıyaman Belediye Başkanı: Kuraklığa giden bu yolda ciddi tedbirler almamız gerekiyor

​Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, su tasarrufu konusunda çağrıda bulunarak son 50 yılın en sıcak ve en kurak yılının yaşandığına vurgu yaptı.

Kurak geçen bir yılın ardından yaşanan su sıkıntısına dikkat çeken Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç özellikle içme suyu noktasında sıkıntı yaşanmaması için suyun israf edilmemesine azami dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Son 50 yılın en sıcak ve en kurak yılını geçirdiklerini dile getiren Kılınç, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bu kuraklık çok daha belirgin. Bu yüzden mümkün mertebe bir taraftan su kaynaklarının iyi kullanılması, diğer taraftan da tasarruf noktasında çok dikkatli olmamız gerekiyor. Adıyaman Belediyesi olarak bu süreçte mevcut kaynaklarımızı en doğru şekilde nasıl kullanabilirizin derdindeyiz. Bu anlamda, Gürlevik isale hattını tamamen yeniliyoruz. Yaklaşık 8 milyon Euro'luk yatırıma başlandı ve inşallah hızlı bir şekilde devam edecek. Tabi bu tek başına yetmez, bunun yanında şehrin suyunu sağlayacak olan Koçali Barajı’nın hızlandırılması için de Cumhurbaşkanımıza ve diğer yetkililere durumu ilettik. Sağ olsunlar gerekli talimatlar verildi. Diğer taraftan da şehir şebeke suyu hattının yenilenmesi için geçen hafta yaklaşık 400 milyon TL’lik bir protokol imzaladık. Bu şunun için önemli; mevcut kaynaklarımızdan gelen sularda ciddi bir kaçak söz konusu, bu kaçakların kaynağı da eskiyen ve kırılan yer altı şebekesidir. Bundan dolayı şebekenin baştan sona yenilenmesi gerekiyor." dedi.

"Dünyada 2 milyar insan temiz suya hasret"

Milyarlarca insanın temiz su ve içme suyuna hasret kaldığına vurgu yapan Kılınç, "Dünyada bir milyar insan içme suyuna, 2 milyar insan da temiz suya hasret. Kuraklığa doğru giden bu süreçte ciddi tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Özellikle park-bahçe sulaması, halı, araç yıkaması durumunda şebeke sularını kullanmamalarını rica ediyoruz. Bu su hepimizin ve bu suya hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Şu an çok şükür idare ediyoruz ama yarın ya da sonraki günlerde nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Adıyaman Belediyesi olarak bu tedbirlere katkı sunmak amacıyla 6 kişilik bir ailenin mevcut kullanabileceği su noktasında yüzde 35’lik bir indirim yaptık. Yani 15 tona kadar kullanılan sular için yüzde 35 indirim uyguluyoruz. Bu da vatandaşlarımızın ne kadar az su tüketirlerse faturalarını çok daha fazla indirimli ödeyecekleri anlamına geliyor. Eğer düzgün bir şekilde kullanırsak, tasarrufa dikkat edersek suyumuz bize yeter ama aksi durumda hep birlikte sıkıntı yaşarız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.