Adıyaman Çelikhan'da erozyona karşı bir milyon ağaç dikilecek

Adıyaman Çelikhan'da erozyona karşı bir milyon ağaç dikilecek

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Çat Barajının etrafındaki yamaçlarda erozyonu önlemek amacıyla bir milyon fidan dikilecek.

Çelikhan'da Orman Müdürlüğü tarafından Çat Barajı’nın etrafındaki yamaçlarda erozyonu önlemek amacıyla bir milyon fidan dikileceği belirtildi.

Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan Çat Projesi kapsamında Çat Barajı'nın etrafında köylülerin gelirini arttırmak ve erozyonu önlemek amacıyla bir milyon fidan dikimi için çalışmalar başlatıldı.

Ceviz gibi meyveli ağaçlar ekerek bölgedeki köylülerin gelirini arttırmayı hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, yamaçlara ise meşe ve diğer tür ağaçlar ile ağaçlandırma yaparak erozyonu önlemeyi amaçladıklarını söyledi.  

Ünver, “Şu anda Çat Barajı projesinin uygulama sahasının alt kısmındayız. Buralarda teraslar yapmak suretiyle bu teraslarda köylümüze gelir getiren ceviz gibi meyveli ağaçlar ekerek, burada köylümüzün gelirini arttırmayı hedefliyoruz.  Dikimleri sonbaharda yapacağız. Sonbaharda buradaki köylerimize parsel parsel eşit bir şekilde dağıtmayı düşünüyoruz.  Yamaç olarak gördüğünüz kısımlara da meşe ve diğer ağaç türlerini dikmek suretiyle buralarda erozyonu önleyeceğiz. Bu çalışmaları tamamlayarak buradaki barajlarımızın da dolmasını önlemiş olacağız.  Burada 18 bin dekar çalışma alanımız var.  Bu alana yaklaşık bir milyon fidan dikeceğiz. Eylülün 15'nden sonra dikime başlayacağız. Burada kasım ayının sonunda, aşağı rakımlarda ise aralık ayının sonunda bitirecek şekilde planlamamızı yaptık." dedi.

İLKHA 





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.