Adıyaman'da "Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih" töreni

Adıyaman'da "Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih" töreni

​Adıyaman Valiliği organizesinde "Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih" töreni düzenlendi.

Adıyaman Valiliği organizesinde Türkiye Petrolleri Toplantı Salonunda, Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreni  düzenlendi. Törene çatışmalarda ve saldırılarda hayatını kaybeden polis ve askerlerin aileleri, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan vatandaşlar ile beraber birçok kurum müdürü katıldı.

Program okunan Kur’an- ı Kerim ile başladı. Yapılan dua ve daha sonra Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Kalkancı, "Yurdumuzun birlik beraberliğine kasteden düşman odaklar, 15 Temmuz’da harekete geçerek hain FETÖ terör örgütü eliyle ihanet girişiminde bulunmuştu." diyerek darbe girişiminin milletin direnişiyle bertaraf edildiğini vurguladı.

Kalkancı, "15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlarımız, vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen üniforma hırsızı teröristlere karşı göğsünü siper etmişlerdir. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanımıza, hürriyet ve istiklalimize kast etmeye kalkan emperyalist güçleri ve bunların uşaklarını bertaraf eden yiğit vatan evlatları, bugün de Afrin’de yeni bir kahramanlık destanı yazmaya başlamışlardır. Sınırlarımızda terörist unsurların odaklanmasına ve güneyimizde bir terör devleti kurulmasına engel olmak üzere silahlı kuvvetlerimiz tarafından başarılı bir operasyon icra edilmektedir." Dedi.

 Kalkancının yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı tarafından gönderilen madalyalar, çatışmalarda ve saldırılarda hayatını kaybeden polis ve askerlerini ailelerine ve gazilere takdim edildi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.