Adıyaman Platformu ilk toplantısını yaptı

Adıyaman Platformu ilk toplantısını yaptı

Adıyaman'ın sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Vali Aykut Pekmez başkanlığında teşekkül eden "Adıyaman Platformu" ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda; Adıyaman milletvekilleri, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut olmak üzere, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları başkanlarından oluşan "Adıyaman Platformu" ilk toplantısını Vali Aykut Pekmez başkanlığında yaptı.

Düzenli bir şekilde toplanacak olan platform, öncelik sırasına göre ilin güncel meseleleri ile makro düzeyde problemlerini tespit edip bunları çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Vali Aykut Pekmez, kurulan Adıyaman Platformu'nun amacı ve faaliyetleri konusunda şunları söyledi: "Adıyaman Platformu'nun amacı, ilin sorun ve problemlerini tespit ederek, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çözüm odaklı çalışmalar yürütmektir. Belirli aralıklarla platform toplantılarımız devam edecektir." dedi.

Ayrıca ilin her alanda gelişmesi ve kalkınması amacıyla Sanayi ve Ekonomi, Milli Eğitim, Tarım, Kültür ve Turizm, Sağlık, Gençlik ve Spor, Alt Yapı Çevre ve Şehircilik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Platformu adı altında platformlar oluşturulduğu ifade edildi. Bu platformların ayrı ayrı sektörel bazlı toplantılarının ileriki günlerde Vali Aykut Pekmez başkanlığında kamu kurum temsilcileri, STK başkanları ve sektörde öne çıkan firmaların katılımıyla yapılacağı, Adıyaman'ın sorunlarının sektör sektör tespit edilerek, toplantıda çıkacak sonuca göre çözümü için yol haritası belirleneceği belirtildi.

Vali Aykut Pekmez'in konuşmasının ardından başlayan toplantı, ilin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra, kurum amirleri tarafından ilin ekonomi, sağlık, eğitim, kültür ve turizm, kırsal kesime yönelik yatırımlar, spor, çevre ve şehircilikle ilgili konuların görüşülmesi ve katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.