Adıyaman’da aşırı yağışlar evin çökmesine neden oldu

Adıyaman’da aşırı yağışlar evin çökmesine neden oldu

Adıyaman’da, aşırı yağışlar nedeniyle bir evin tavanı çöktü. Olayda can kaybı yaşanmadı.

Adıyaman’da dün sabaha kadar devam eden sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak sular altında kalırken, bazı ev ve işyerlerinin yanı sıra ibadethanelerde de su baskınları yaşandı.

Ulu Cami Mahallesi'nde yalnız yaşayan Said Karasu'nun evinin tavanı da gece aralıksız devam eden yağışların etkisi ile çöktü.

Karasu, tek başına yaşadığı evin çöktüğünü görünce Mahalle Muhtarı Bekir Sönmez’e durumunu anlattı. Muhtar Sönmez’in durumu yetkililere bildirmesi üzerine Karasu, yetkililer tarafından barındırılmak üzere götürüldü.

Muhtar Sönmez, Karasu’nun yardıma muhtaç bir vatandaş olduğunu belirterek “Sabah erkenden Said dedemiz yanımıza geldi ve evinin çöktüğünü söyledi. ‘İyi ki çöken alanın bulunduğu yerde değildim. Ayrı bir yerdeydim.' dedi. Yanıma geldiğinde ağlıyordu. Evine gittiğimizde evin yıkıldığını gördük.” ifadelerini kullandı.

“Evim bir gün üzerime çöker”

Sönmez, Karasu bize, "Evim bir gün üzerime yıkılacak ama ne zaman bilmiyorum.' demişti. Evinde korkarak yatıyordu. Belediyeyi aradım, itfaiye geldi. Dedeyi belediyeye götürdüler. Tek başına yaşayan 78 yaşında bir ihtiyar. Yetkililerden gereken neyse yapılmasını rica ediyoruz." dedi.

Evin dün gece yağan yağmurdan dolayı yıkıldığını söyleyen Muhtar Sönmez, yaşlı adamın tek başına yaşadığını, sahip çıkacak kimsesi olmadığından yetkililerin kendisine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler