Adıyaman'da ayakkabıkent ile 4 bin kişiye istihdam oluşturulacak

Adıyaman'da ayakkabıkent ile 4 bin kişiye istihdam oluşturulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Çalışan ve Üreten Gençler Programı’ çerçevesinde Adıyaman’a kurulması planlanan ayakkabıkent projesi için yatırımcılardan talepler alınmaya başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürütmeye başladığı, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da organize edilen Çalışan ve Üreten Gençler Programı çerçevesinde Adıyaman’a kurulması planlanan ayakkabıkent projesi’nin çalışmalarına başlayan Adıyaman Belediyesi, yatırımcıları Adıyaman’a davet etti.

"Gençlerimize daha fazla istihdam imkânı oluşturmayı hedefliyoruz"

Proje hakkında bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Adıyaman Belediyesi olarak görev sınırlarımız içerisinde kalmayarak, şehrimizi sosyo-ekonomik anlamda daha da ileriye götürecek her türlü projenin ya içerisinde yer alıyoruz yada takipçisi olarak şehrimize kazandırılmasını sağlıyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında yaptığımız başvuru da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarımız tarafından kabul edildi. Bu proje sayesinde gençlerimize daha fazla istihdam imkânı oluşturup, şehrimizin gelişme potansiyelini de daha ilerilere götüreceğiz inşallah.” dedi.

Proje kapsamında il merkezine kurulacak olan ayakkabıkent için ülkenin önde gelen firmaları ile Adıyamanlı iş insanlarını davet eden Kılınç, Adıyaman’ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ayakkabı üretim merkezi olması için her türlü imkânı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Her biri 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak 8 binanın İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Adıyaman Belediyesi tarafından yapılarak firmalara uygun bir maliyetle kiralanacağını da sözlerine ekleyen Kılınç, bu firmalarda toplam bin 500 gencin istihdam edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

"Bin metrekare alan için 75 kişinin istihdam edilmesi taahhüt edilmesi gerekmektedir"

Ayakkabıkent’te faaliyet göstermek isteyen firmalarda aranan koşullara da değinen Kılınç, “Proje kapsamında yer almak isteyen firmalarımızın sektörde en az 3 yıldır imalat yapması gerekmektedir. Ayrıca, en az 500 bin lira tutarında sabit yatırım gerçekleştirmesi ve bin metrekare kapalı alan için en az 75 kişilik istihdamın sağlanacağını taahhüt etmesi gerekmektedir. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; fabrika taşıma şeklinde yapılacak yatırım başvuruları değerlendirmeye alınmayacak olup, başvuruların yeni yatırım ve yeni istihdam içermesi gerekmektedir. Fabrika binalarının kiralanması için yapılacak değerlendirmede öncelik kriterler ise yatırımın minimum yatırım koşullarını sağlaması, yatırımcının yeterli mali güce sahip olması, yüksek istihdam sağlaması, ihracat potansiyelinin olması ve ayakkabı sektörlerinde tecrübe süresi ve kurumsal kapasite düzeyinin olması gerekmektedir. Bu kapsamda fabrika binalarını kiralamak isteyen firmaların 16 Temmuz 2021 Cuma günü saat 17.00’ye kadar İpekyolu Kalkınma Ajansının internet sitesi olan www.ika.org.tr adresinde yer alan Başvuru Formu ve Yatırım Taahhütnamesini istenen ek belgeler ile birlikte doldurarak ajansın [email protected] adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Eksik başvurular dikkate alınmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, bin 500’ü Adıyaman il merkezinde olmak üzere il genelinde toplam 4 bin kişi istihdam edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.