Adıyaman'da çocukların cami sevinci

Adıyaman'da çocukların cami sevinci

Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Adıyaman'daki camilere akın eden çocuklar, Kur’an öğrenecek olmamın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber Türkiye genelinde 90 bin cami ve binlerce Kur’an kursunda Kur’an eğitimi başladı.

Adıyaman'da Kur’an kurslarının başladığı ilk gün olması dolayısıyla bazı çocuklar sabahın erken saatinde cami ve Kur’an kurslarının önünde arkadaşlarını ve hocalarını heyecanla beklemeye başladı.

Kab Cami İmamı Fethi Erdil, okulların tatil olmasıyla çocukların camilere koştuğunu belirtti. Bu yılkı sloganlarının "Camiler çocuk dolsun ahlakı Kur’an olsun" olduğunu belirten Erdil, "Şu anda ilk gün olmasına rağmen çocuklarımız gelmeye başladı. Çocuklarımız sevinerek geliyor. Burada hem eğitim, hem oyun hem muhabbet var." dedi.

Camiye geliş sebebini anlatan Safiye Hümeyra Gülverdi, "Kur’an öğrenerek hayatımızı güzelleştirmek istiyoruz.  Buraya İman ve İslam’ın şartlarını öğrenmeye geldim. Allah’ın bize emrettiklerini yaşamaya, namaz kılmayı öğrenmek için geldim." ifadelerini kullandı.

Hatice Kudret Gülverdi isimli öğrenci de burada Kur'an-ı Kerim öğrenip güzel arkadaşlıklar kuracağını anlattı.

Zeynep Gülbeyaz ise şunları söyledi: "Allah'ın emirlerini, İslam’ın ve imanın şartlarını, Kur’an'ı öğrenmek ve aileme karşı sorumluluklarımı öğrenmek için geldim. Peygamberimizin hayatını öğrenmek Hazreti Zeynep’in yolundan giderek güzel bir hayat yaşayıp cennete girmek için buraya geldim."

Ahmet Şahin de cami hocasından Kur'an ve namaz kılmayı öğreneceklerini bu nedenle çok mutlu olduğunu ifade etti.

Abdurrahman Erold da Kur'an-ı Kerim öğrendiğini ve başkasına öğretmeye çakıştığını dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler