​Adıyaman'da diyabet haftası nedeniyle vatandaşlara şeker taraması

​Adıyaman'da diyabet haftası nedeniyle vatandaşlara şeker taraması

​Adıyaman'da Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara ücretsiz şeker taraması yapıldı. Risk grubundaki kişiler hastanelere yönlendirildi.

Adıyaman'da Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Diyabet Derneği tarafından, Diyabet Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz şeker taraması yapılarak, risk grubundaki kişiler aile hekimi ve hastanelere yönlendirildi.

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. H. Mustafa Kutlu, şeker ölçümünde risk grubundaki kişileri aile hekimleri ve hastanelere yönlendirdiklerini söyledi.  

Kutlu, "Ortalama yaşam süresinin uzaması ve yapılan mücadele ile bulaşıcı hastalıkların öneminin azalması ile beraber, hipertansiyon, diyabet gibi hastalıkların önemi toplumda daha da artmıştır. Biz her yıl kasım ayının ortalarında Dünya Diyabet günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugün de vatandaşlarımıza yönelik diyabet ölçümü etkinliğindeyiz. Sabahtan bu yana yaklaşık 200'e yakın vatandaşımızın şekeri ölçüldü. Şeker ölçümünde risk üzerindeki belli bir rakamın üzerindeki şeker değeri çıkan vatandaşlarımızı aile hekimlerine ve hastanelere yönlendirmekteyiz. Kendilerine diyabetten korunma ve dengeli beslenme konusunda bilgiler vermekteyiz." dedi.

Ücretsiz şeker ölçümü yaptıklarını söyleyen Diyabet Derneği Dernek Başkanı Nevrez Ketenci ise “Kasım ayının ilk haftası Dünya Diyabet Haftası olması nedeniyle her yıl halka açık ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Bilhassa bu yılda Halk Sağlığı Başkanlığı ile müşterek bu işi üstlendik. Şu ana kadar 200’e yakın oldu. Ama geçen sene 870 kişinin kan ölçümünü yaptık. Maalesef üzülerek söylüyorum, yüzde 13 diyabetli hasta tespit ettik. İnşallah bu sene o kadar büyük bir rakama varmayız. Sonuçta bu senede her halde 600-700’e yakın bir şeker ölçümü yapmayı tasarlıyoruz. Gördüğünüz gibi baya teveccühü var, kanlarını ölçtürüyorlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.