Adıyaman'da Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Adıyaman'da Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Adıyaman'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünün koordinesinde özel eğitim okullarının düzenlediği etkinlikte engelli öğrenciler ve aileleri bir araya geldi.

Her yıl Engelliler Haftası'nda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program bu yıl Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Engellilerin aileleriyle birlikte katıldığı programa engellilere yönelik eğitim veren özel okul ve rehabilitasyon merkezleri de katıldı.

Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında özel eğitim okulları öğrencileri tarafından sahnelenen oyun ve diğer gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada "Engellilik konusu, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bizler bedensel ve zihinsel engelli ve çeşitli sebeplerle topluma entegrasyonda sorun yaşayan vatandaşlarımızın yardımına her vesile ile koşan bir milletin çocuklarıyız. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyor, karşılaştıkları engellerin süratle ortadan kaldırılmasında en büyük destekçileri olmaya devam edeceğimizi hatırlatıyor, aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum." dedi.

Programa, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. M. Talha Gönüllü, Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Ayaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, STK Başkanları, Engelli Dernekleri Başkanları, Adıyaman'daki Özel Eğitim Okullarının öğrencileri ve aileleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.