​Adıyaman'da Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi

​Adıyaman'da Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenlendi

​Anadolu Gençlik Derneği tüm Türkiye'de Peygamber Efendimizin Hayatını konu alan ödüllü "Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" düzenledi.

2019 Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışması cevap anahtarı

Adıyaman Hürriyet İlkokulunda düzenlenen sınava katılan öğrenciler sınavda elde edecekleri hediyelerden daha ziyade Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşadılar.

81 ilde aynı zamanda düzenlenen sınavda dereceye giren öğrencilere farklı hediyeler verilecek. Yarışmada dereceye giren öğrenciler için Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek. Ödüller erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılarak verilecektir.

Sınavla ilgili bilgi veren AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedreddin Beyazkaya "Gençlerimizi Efendimizle buluşturmak adına Siyer-i Nebi programımızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Ortaokullara yönelik bir sınav. Geçen sene Adıyaman'dan Türkiye ikincisi çıkmıştı. İnşallah bu sene birinciyi Adıyaman'dan çıkaracağız. Dereceye girenlere belirli ödüller vereceğiz." dedi

 Beyazkaya "Önemli olan hediyeler değildir, bu sınavın kaybedeni yok zaten.  Bu sınavın parasal kıymetle ölçülebilir bir tarafı yok. Bu sınav Peygamberimin hayatını öğrenmek ve hayatımıza nakşetmek adına önemli bir sınavdır." ifadelerini kullandı.

Sınava giren çocuklarsa Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve güzel bir Müslüman olmak için bu sınava girdiklerini belirttiler.

İLKHA

2019 Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışması cevap anahtarı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.