​Adıyaman’da kitap fuarı açıldı

​Adıyaman’da kitap fuarı açıldı

​Adıyaman'da açılan kitap fuarı kitapseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Adıyaman Sanat Sokakta açılan fuar 23-27 Nisan tarihleri arasında 4 gün boyunca okuyucuları ile buluşacak.

Sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek olan fuar da birçok yazar ve yayın evine ait kitaplar sergileniyor.

Sanat Sokakta Belediye tarafından kurulan kapalı stantlarda yeri alan yayın evleri, çocuklar için çizgi roman ve eğitici kitapların yanında gençler ve yetişkinler içinde roman ve fikir kitapları ile beraber dünya klasiklerini bulunduruyor.

Fuara Adıyamanlı yazarlar ile dışarıdan gelecek olan yazarların katıldığını fuarda okuyucuları ile buluşup kitaplarını imzalayacaklarını söyleyen Hukukçu-Yazar Ahmet Işık, "En sağlam bilgi kitaplardan öğrenilebilir. Teknoloji şu an gelinen noktada insanları esir almış durumdadır. Dışarıdan aldığımız malzemeler ile kendi medeniyetimizden uzaklaşıp teknolojinin ve Avrupa medeniyetinin esiri olmuş durumdayız. Kitap okuma seviyesi şu an çok gerilerde hem Adıyaman için hem Türkiye için durum böyle." dedi.

"İnternet üzerinden alınan bilgiler sağlıklı değil."  diyen Işık, "Hazır bilgi dediğimiz internetten üzerinden sağlıklı bir şekilde alınmayan bilgileri gençlerimizi olumsuz bir şekilde etkilenmektedir." şeklinde konuştu.  

"İslam’ın ilk emir oku"

Emekli milletvekili Ahmet Doğan ise İslam’ın okumaya önem verdiğini belirterek, "Cenab-ı Allah okuma yazma bilmeyen bir Nebi’ye ilk emri oku oldu. Sevgi Peygamberimiz de Kur’an-ı Kerim’i okuyup, 23 yıl boyunca gecesini gündüzüne katıp Kur’an-ı Kerim’i insanlığın kalbine aklına ve ruhuna, hayatına nakşetmeye çalışmıştır. Bizler de O’nun yolunda yürüterek okumaya devam edeceğiz. Hesap gününde de ilk ferman yine okudur. Orada da yaptıklarımızı okuyacağız. Amel kitabımızı okuyacağız. Onun için biz Müslüman olarak hayata baktığımız zaman Allah’a vereceğimiz hesabı bilerek ve düşünerek okumaya çok özen göstermemiz lazım ve bütün Müslümanlar bunun farkındadırlar. Müslümanlar okumaya gayret ederler, okuduklarını anlamaya gayret ederler, anladıklarını hayatlarına nakşetmeye gayret ederler." ifadelerini kullandı.

Stantta yerini alan Adıyamanlı Yazar Fatih Çam ise okuma ile ilgili olarak, “ Ülkemiz de bu tür etkinliklerin çok fazla olması gerekiyor. Görsel medyanın ön plana çıktığı bir dönem de kitap okumanın azaldığını görüyoruz. Bu tür etkinliklerin özellikle gençlere açısından faydalı olacağına inanıyorum. Kitap sevdirilmeli ve okumanın faydaları konusunda yerelden genele tüm etkinliklerin bu şekil de sürdürülmesinin faydalı olacağına inanıyorum.” Dedi. 

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler