Adıyaman'da Kur'an kursları arası yarışma

Adıyaman'da Kur'an kursları arası yarışma

2018-2019 eğitim-öğretim yılının yaz tatilinde çocukların hem manevi gelişimi hem de eğlenmeleri için Kur'an kurslarında düzenlenen programlarla çocukların verimli bir tatil geçirmeleri ve geleceğe hazırlanmaları sağlanıyor.

Yaz Kur'an kursları tüm coşku ve güzelliğiyle devam ederken, kurslara akın eden çocuklara tatillerinin verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla yaz Kur'an kursları arası değişik alanlarda yarışma düzenleniyor.

Kur'an kurslarında okuyan çocuklar Adıyaman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada Kur'an-ı Kerim, ezan ve sela okuma yarışması; müezzinlik, ayet ve hadis okuması alanında kıyasıya yarıştı. Adıyaman Ulu Camii'nde yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerinden Abuzer Kırmızı "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde kurulan Gençlik Merkezlerimiz çok ciddi faaliyetler yapmaktadır. Yapılan çalışmalarımızın yüzde 90'ı gençleri kapsamaktadır. Bu kapsamda yaz Kur'an kurslarımız arasında Kur'an-ı Kerim, ezan ve sela okuma yarışması; müezzinlik, ayet ve hadis ezberleme yarışması olacak. Yarışmanın sonucunda 2 Ağustos'ta kapanış programımız olacak. Kardeşlerimizi mutlu etme adına çeşitli hediyeler vereceğiz. Kardeşlerimiz maddi ve manevi olarak donanımlı hale getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız." dedi.

"Yaz kurslarında dinimizi öğrendik"

Kurslarda verilen eğitimin kendilerine çok fayda verdiğini dile getiren Talha Taştan "Cami imamından çok şeyler öğrendim. Burada küçükleri sevip büyüklere saygıyı öğrendim. Siyeri öğrendim, Kur'an-ı Kerim okumayı, tecvit mahreçlerini öğrendim. Bir hocanın ne vermesi gerekiyorsa camide öğrendim." ifadelerini kullandı.

Ramazan Dost isimli öğrenci Kur'an okumayla beraber dini bilgileri de öğrendiğini ifade ederek "Namaz kılmayı, dinimin emri olan ibadetleri yapmayı, doğru sözlü olmayı ve yalan söylememek gerektiğini öğrendim. Bununla birlikte Peygamber Efendimizin hadislerini öğrendim. Doğru yoldan gidip yanlıştan uzak durulması gerektiğini öğrendim. Anne ve babaya saygılı olmayı öğrendim." şeklinde konuştu.

Emre Genç, "Gençlik Merkezinde güzel şeyler öğreniyorum. Ezan ve Müezzinlik yarışmasına katılacağım. Birinci olmak istiyorum. Yaz Kur'an kurslarında güzel ahlakı, namazı ve dinimizi öğrendim." dedi.

Ezan yarışması için başvuru yaptığını belirten Erdoğan Taş isimli kurs öğrencisi, "Yaz Kur'an kursları bizim gibi gençler için çok büyük bir fırsattır. Çünkü gençler, yaz aylarını Allah'a ibadet etmekle geçiriyor, kendini manevi alanda geliştiriyor. Burada kültürünü, dinini daha iyi öğrenme fırsatı buluyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler