Adıyaman'da Ramazanda denetimler artmaya başladı

Adıyaman'da Ramazanda denetimler artmaya başladı

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından rutin denetimlerine ek olarak ramazan denetimlerini de ekledi.

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ramazan ayında gıda hareketliliğinin artması dolayısıyla başta ekmek ve unlu mamullere yönelik denetimlerini arttırdı.

Pide, unlu mamuller, pastacılık ürünleri ve tatlı üretim yerleri olmak üzere ramazan ayı boyunca iftar yemeği hazırlayan ve sunan yemek üretim ve toplu tüketim yerleri, hijyen yönünden denetlenmekle beraber ramazan kolisi hazırlayan satış yerlerindeki gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygun olup olmadıkları da denetime tabi tutuldu.  

İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, denetimlerle ilgili olarak, halkın daha sağlıklı gıdaya ulaşması için "5996 Sayılı Kanun" kapsamında ramazan ayı boyunca denetim ve kontrollerin hız kesmeden devam edeceğini, mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımların yapılacağını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.