Adıyaman’da Siyer-İ Nebi sınavı gerçekleştirildi

Adıyaman’da Siyer-İ Nebi sınavı gerçekleştirildi

​Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi Sınavı bu yıl da gerçekleştirildi.

Adıyaman’da 2 bin 600 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavı Adıyaman merkez ve ilçelerinde 10 ayrı okulda gerçekleştirildi.

Adıyaman merkezde 2 okulda sınav giren öğrenciler içerde ter dökerken aileleri dışarda onları bekledi.

Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, sınav ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu öğrencilerimiz inşallah Peygamberimizin hayatını yeniden hayatlarına nakşetmek üzere okudukları kitaptan edindikleri izlenimleri sınav kağıdına dökmeye çalışacaklar.  O'nun hayatına çok açız, hayatını öğrenmeye mecburuz, mahkûmuz ve bunu gençlerimizin de artık idrak etmesi adına bu Siyer-i Nebi yarışmaları düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

Beyazkaya, "Gençlerimizin yoğun ilgisini görüyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki böyle sınavlar, kaybedeni olmayan sınavlardır. Maddi ödülden ziyade manevi olarak Peygamberimizin hayatının kendilerine katacağı bilgi birikimi ile birlikte gençlerimiz hayatlarına bir yol edineceklerdir. Ancak yine de ödüllerimiz var. Hem genel merkezimizin verdiği ödüller var hem de bizim il olarak yine aynı şekilde ilk ona giren öğrencilerimize ödüllerimiz olacak." dedi.

Beyazkaya, son olarak, "Genel merkezimiz birinciye 8 bin lira ödül takdim ediyor. Biz de Adıyaman olarak il birincimize bin lira takdim etmiş olacağız. Böylece her bir öğrencimize ödüller vermiş olacağız. Ancak dediğim gibi her şeyden öte bizim bu yapmaya çalıştığımız, gençlerin parasal ödüllerin yanında Peygamberimizin hayatını hayatlarına nakşetme ödülünü almalarıdır." diye konuştu. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler