Adıyaman'da turizm sezonu

Adıyaman'da turizm sezonu

İlk defa yurt dışından direkt Adıyaman'a gelen Güney Koreli turistler, kentin tarihi dokularını yakından görme imkânı bulacak.

Açık Hava Müzesi olan Adıyaman'ı ziyaret etmek için her yıl şehre gelen yabancı turistlerin ilk kafilesi olan Güney Koreliler, kenti ziyaret ederek tarihi yerleri gezmek için geldi.            

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Adıyaman, bu yıl da Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Arsames, Perre Antik Kent, Eski Kâhta Kalesi ve bağrında barındırdığı daha birçok tarihi dokuyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.                        

Turizm sezonunun açılmasıyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, kentin turizm sektörünün canlanması için Güney Kore'den işe başladıklarını ve Güney Kore'den Adıyaman'a direkt hava uçuşlarının yapıldığını belirtti.

"Bugün turizm alanında yapılan çalışmaların önemli bir noktasıdır. 2018 yılından başlayıp 2019 yılına uzanan bir serüvenle Güney Kore'den işe başladık. THY Adıyaman şubesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak bir çalışma yapık. Bu çalışmanın neticesi olarak yurt dışında direk hava limanına ilk turist kafilesini Güney Kore'den indirmek nasip oldu. 2019 yılı için Güney Kore'den bin 680 kişilik bir grup gelecek." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.