Adıyaman'da yeni eğitim öğretim yılı heyecanla karşılandı

Adıyaman'da yeni eğitim öğretim yılı heyecanla karşılandı

Adıyaman'da yeni eğitim öğretim yılı ilk defa okula başlayacak olan öğrenciler ve alileri için oldukça heyecanlı başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılı bugün ilk ders zilinin çalması ile birlikte başladı. 152 bin öğrencinin ders başı yaptığı Adıyaman'da ilkokul birinci sınıf öğrencileri ile ana sınıf öğrencileri heyecanlarını gizleyemedi.

Dönemin ilk gününde aileleri ile birlikte okulun yolunu tutan birinci sınıf öğrencileri, ilk gün olduğu için oldukça heyecanlı olduklarını ifade ettiler. İlk ders zilinin çalması ile birlikte öğrenciler ders başı yapmak ve öğretmenleri tanışmak için sınıflarına girerken aileler de dışarıda çocukların ilk ders gününde yalnız kalmamaları için onları ağaç gölgeliklerinde beklemeye başladılar.

Okul önlerinde uzun kuyruklar oluşturan servisler ise dersten çıkacak öğrencileri evlerine götürmek için hazır beklediler. Servis sahiplerinden Bekir Yıldırım, "Yeni eğitim ve öğretim yılı tüm öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği şekilde okullarımızda ihale usulü ile çalışmalarımıza başladık, her okulumuzda servislerimiz var. Her servis firması kendi okulunda hizmet vermeye başladı. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yaptık." dedi.

Akaryakıta gelen zamların kendilerini, dolaylı olarak da velileri ilgilendirdiğini belirten Yıldırım "Akaryakıta gelen zamlar serviste çalışana personellerin giderlerini, doğal olarak bizleri de etkiliyor. Geçen sene 3 lira 80 kuruşa aldığımız yakıt şimdi 6 lirayı geçmiş durumdadır. Bu da yaklaşık yüzde 70 zam demektir. Bizler bu oranda zam yapmayacağız ama bizlerin de masraflarımız oranında bir zam yapmamız gerekiyor. Doğal olarak bu da öğrenci velilerini etkileyecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.