Adıyaman’ın en büyük camisinin inşaatı devam ediyor

Adıyaman’ın en büyük camisinin inşaatı devam ediyor

Adıyaman’ın en büyük camisi olarak inşa edilen Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor.

Sahabe Projesi kapsamında 5 bin metrekare kapalı alana sahip Adıyaman’ın en büyük camisi olarak inşa edilen Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Camideki çalışmaları yerinde inceleyerek, Cami-i Şerif’in son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Çalışmaların hızlandırılması hususunda, ilgili firma yetkililerini uyardı.  

Adıyaman’ın manevi coğrafyasının en önemli yapı taşlarından birini oluşturan o kutlu sahabeye hak ettiği değerin verilmesine ve gecikmiş borcun iadesine öncülük edecek çok önemli bir proje olan Sahabe Projesini başlattıklarını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Bu devasa proje içerisinde yer alan camii inşaatımız devam ediyor. Buradaki çalışmalar iş programına uygun bir şekilde sürdürülüyor. İki ay içerisinde buranın kaba inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Tamamlandığında sadece bir camii değil, caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Buda Adıyaman’a farklı bir renk, farklı bir zenginlik katacaktır.” dedi.

Vali Demirtaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Buraya gelen insanlarımızın sahabe alanına daha rahat ulaşımlarını sağlamak ve ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için alanın iç ve çevre yollarının düzenlenme çalışmalarına başladık. Bu büyük projenin tamamlanmasıyla dini gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılarak, ilimiz bir cazibe merkezine dönüşecek ve buraya gelen insanlarımız ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilme imkânına kavuşmuş olacaktır.”  (Yakup Söğüt - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler