Adıyamanlı besiciler sıkıntılarını anlattı

Adıyamanlı besiciler sıkıntılarını anlattı

Adıyaman Belediyesi tarafından kurulan Hayvan Pazarı'nın eksiklerinin olduğunu söyleyen besiciler, kurbanlık satışı yaparken sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Adıyaman Belediyesi tarafından Mezarlık Mahallesi'ne kurulan Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlamaya çalışan besiciler, pazar yerinde bekçinin bulunmaması, su sıkıntısı ve temizlik gibi sıkıntılarının olduğunu belirttiler.

Hayvan Pazarı'nın profesyonel bir şekilde imar dildiğini ancak denetleme olmadığı için birçok sorununun olduğunu illeri süren besiciler, daha rahat bir şekilde kurbanlıkları satmak için yetkililerin eksiklikleri gidermelerini istediler.

Hayvan Pazarı'nda büyükbaş hayvan satışı yapan Hacı Kaya, pazarında temizlik ve su sıkıntısı yaşandığını söyleyerek, belediyenin temizlik ve hijyen konusuna dikkat etmesini istedi.

Kaya,  "Temizlik konusunda belediyeden şikâyetçiyiz. Belediye hijyen ve temizlik konusunda gereken önemi göstermiyor. Pazarda su sıkıntısı yaşıyoruz. Adıyaman genelinde yaşanan su sıkıntısından dolayı pazarda da 12 saate varan su kesintileri yaşanmaktadır. Su olmayınca da hayat resmen duruyor. Ayrıca pazarda giriş çıkışlar denetlenmiyor. Bundan dolayı da tedirgin oluyoruz. Allah'a hamdolsun şu ana kadar bir hırsızlık vakası yaşanmadı ama bu yaşanmayacak demek değildir. Girişe bir bekçi koyarak güvenlik önlemi almak gerekiyor.  Zaten bakım masrafını ve giderlerini hesapladığımızda satışlarımız hayvanın maliyetine neredeyse denk geliyor." dedi.

Pazarın profesyonel bir şekilde inşa edildiğini ama yönetimde ki eksiklikler yüzünden sıkıntılar yaşandığını söyleyen Kaya, "Buranın normalde müdürü var ama hiç görmedik. Normalde buranın sorumlusu veterinerdir. Ama veteriner de yok. Pazarda yemek ve çay yeri de inşa edilmiş ama yapan kimse yok. Pazarda her şey ince detayıyla düşünülerek hazırlanmış ama yapan kimse olmayınca burada sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde yaşadıkları sıkıntıları anlattı.  

Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvan satışı yapan Bahri Dündar da satış yapmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Adıyamanlı büyük esnafların dışarıdan hayvan aldıklarını söyledi.

Dündar, "Pazarda kesinlikle bir hijyen sıkıntısı var. Gerekli temizlik yapılmıyor. Ayrıca genel bir sıkıntımızda şudur. büyük esnaflar buradan hayvan almıyor dışardan getiriyorlar ama hayvanlarını da getirip burada kesiyorlar.  Normalde buradan aldığı zaman burada kesebilir ama buradan almadığında getirip burada kesmemesi gerekiyor. Biz burada kira ödeyerek duruyoruz. Bayram dışında çoğu zaman siftah bile yapmadan evlerimize gidiyoruz. Yetkililerden bizleri teşviklerle ve kredilerle desteklemesini bekliyoruz. Sürekli dış ülkelerden hayvan getiren büyük şirketleri destekleyen devletten biz küçük esnafı da destekleyen girişimlerde bulunmasını istiyoruz.” (Ferit Gölgül-İLKHA) 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler