Adıyamanlılar Siyer Sınavına ilişkin duygularını paylaştı

Adıyamanlılar Siyer Sınavına ilişkin duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı'na katılan Adıyamanlılar, duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ve 2 bin çeşit ödüllü Siyer Sınavı tüm heyecanıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı heyecanı Adıyaman'da da yaşandı.

Adıyaman'da 4 ayrı noktada yapılanan sınava katılan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

4 ayrı kategoride gerçekleştirilen sınavın temel amacı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatının okunması, anlaşılması ve yaşanmasıdır. Sınava giren yarışmacılar da ödüllerden ziyade Allah Resulünün hayatını okuma, öğrenme ve yaşama maksadıyla katıldıklarını belirttiler.

"Hazreti Peygamberin hayatı hakkında sohbet ediyor olmamız bizim için gurur vericidir"

Oğlunu sınava girmesi için getirdiğini söyleyen Gökhan Durmaz, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu sınavı yaptığı için teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Durmaz, "Sınavın yapılma amacı insanların Hazreti Peygamberin hayatını öğrenip, okuyup anlamaktır. Özellikle de şu modern çağda toplumun bozulduğu, gençlerin ahlaki olarak yozlaştığı bu dönemde Hazreti Peygamberin sünnetine uygun, O'nun ahlakıyla ahlaklanmayı sağlayacak olan bu yarışmaya oğlum ile beraber sınava geldim. Sınav vesilesiyle verilen kitabı okuyup, o kitabı anlaması, onunla Hazreti Peygamberin hayatı hakkında sohbet ediyor olmamız bizim için gurur vericidir. Bu sınavın yapılmasında birtakım ödüller teşvik edici olabilir. Ama asıl olan o çocukların kitabı burada dikkat ile okuması ve okudukları şeyleri unutmayacak biçimde hayatlarına aksettirebilmesidir. Bu bizim için en büyük aşarı ve ödül olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin hayatını öğrenmek için katıldım"

İkinci kategoride sınava katılan Elif Nur Doğan, "Ben geçen sene de katılmıştım. Okurken ödül için okumadım. Allah'ın bize gönderdiği ayetlerin hükmünü öğrenmek, Peygamberimiz hayatını öğrenmek için katıldım." dedi.

"Tam anlamıyla üzerinde düşünülerek yazılmış"

Sınav sorularının sorulduğu kitap hakkında değerlendirmede bulunan Abuzer Çetin "Sınav kitapları çok mükemmel hazırlanmış. Çok siyer kitabı okudum. Bu siyer kitabı apayrı bir siyer kitabıydı. Tam anlamıyla üzerinde düşünülerek yazılmıştı. Peygamber Efendimizin mesajı neyse onu tam yazmaya çalışmışlar." diye konuştu.

"Önemli olan dinimizi öğrenmektir" diyen öğrenci velilerinden Fatma Duran, "evlatlarımızın iyi şeyler öğrenmesini isteriz. Bizden daha bilgili olmalarını arzularız. Onların imkânları bizden daha çoktur." şeklinde konuştu.

Birinci kategoride sınava giren Abdurrezzak Demir, "Peygamber Efendimizi seviyoruz. O'nu okuyup O'nu yaşamak istiyoruz. Sınava katılmak için geldik. Kazansak da kazanmasak da en büyük gayemiz O'nun hayatını öğrenmektir. Bu da bizim için en büyük ödüldür." ifadelerini kullandı.

Birinci kategoride sınava giren Ayşe Gürbüz ise Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiğin söyledi.

Sınava giren diğer öğrenciler ise Peygamberin hayatı hakkında bilgi sahibi olduklarını ve bu tür sınavların yapılmasını çok sevindirici bulduklarını dile getirdiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.