Adıyamanlılardan AKEDAŞ’a tepki

Adıyamanlılardan AKEDAŞ’a tepki

​Adıyamanlılar, elektrik kesintileri, gündüz gereksiz yanan sokak lambaları ve faturalara eklenen açma-kapama parasına tepti göstererek, yetkililerin bu sorunlara çözüm bulmasını istediler.

Adıyamanlılar elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ’a tepki gösterdi. Vatandaşlar, elektrik kesintileri, gündüz gereksiz yanan sokak lambaları ve faturalara eklenen 24 TL'lik açma-kapama parasına tepki göstererek, yetkililerin duruma el atmalarını istediler.  

İhbarname, mesaj veya benzer bir uyarı olmadan elektrik kesintisi yapıldığını ve gündüz Harıkçı Caddesinde sokak lambalarının gereksiz yandığını belirten İbrahim Çelenk, "İhbarname gelmeden, telefon numarası kayıtlı olmasına rağmen mesajla uyarı gelmeden, kimseyi uyarmadan sistem üzerinden açma kapama yapıyorlar. Yani sistemde kapalı gösteriyorlar ama evde elektrik açık. Oradan açma kapama parası yazıyorlar. Bu konuda yetkililerin Adıyaman halkına yardım etmesi lazım. Vergileri çok yüksek. Elektriğe ödediğimiz ücretler kullandığımız kw’lara göre çok yüksek. Harıkçı Caddesinde gündüz ışıklar yanıyor onun ücretini de halka yükleyip halktan alıyorlar." dedi.

AKEDAŞ'ın açma-kapama adı altında faturalara yansıttığı ek ücretlere tepki gösteren Sinan Alkayış, "AKEDAŞ ile ilgili her vatandaşın olduğu gibi bizimde sıkıntılarımız var. Mahallemde ikinci çevre yolu var. Işıkları bir gün yanıyor bir gün yanmıyor. Karanlık olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz. Zaten kaza oranı yüksek olan bir yer. AKEDAŞ’ın bakımlarını bir an önce yapmasını istiyoruz.  Ayrıca sokak lambalarının gündüz yanması ve bunların ücretlerinin bizim cebimizden alınacak olması biz vatandaşların hoşuna gitmeyen ve cebine zarar veren bir durumdur. Son olarak değineceğim nokta ise AKEDAŞ’ın kestiği faturalardan sonra borcumuzu birkaç gün geciktirdiğimiz veya unuttuğumuz takdirde istediği 24 liralık bir ek ücret var. Faturalara ekstra eklenen bu ücretin de düzeltilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yevmiyeci olarak çalıştığını söyleyen Hakan Tepe, 20 liralık kullanım olan fatura ek ödemelerde 50 liraya ulaştığını belirterek, "AKEDAŞ’a sesleniyorum. Biz yevmiyeci insanlarız. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. 20 liralık fatura 45-50 lira olarak yansıyor. Üç gün gecikti mi hemen gelip elektriği kesiyorlar ve faturaya ek yapıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz.  Buna bir el atsınlar ve bu işi çözsünler." şeklinde konuştu. (Ferit Gölgül – İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.