Adıyman'da Şehadet Gecesi

Adıyman'da Şehadet Gecesi

Adıyaman Vahdet-Der ‘Şubat ayı Şehadet ayı’ adlı program düzenledi.

Adıyaman’da ismini  İslami faaliyetlerle duyuran Vahdet-Der, Belediye Konferans Salonunda ’Şubat ayı Şehadet ayı’ adlı konferans gerçekleştirdi.

 

Sunuculuğunu  Hüseyin Alçiçek’ in yaptığı program Vahdet-Der  başkanı Bilal Demir’ in okuduğu Kur-an tilavetiyle başladı.

 

Vahdet-Der Çocuk İlahi Gurubu ile   Şanlıurfa Grup Kardeşler,  şehadet  konulu ezgi ve ilahiler  seslendirdikten sonra günün anlam ve önemiyle ilgili olarak Av. Emin Güneş bir konuşma yaptı.

 

Güneş konuşmasında “Dünyada  çeşitli makamlar, mevkiler  var. Herkes çocuğunu popüler olan bir mevkide görmek istiyor. Çocuğum tıp, hukuk, siyasal  okusun Doktor,  Hakim, Savcı, Siyasetçi, Bakan, Başbakan olsun gibi. Halbuki müminler bilirler ki, manevi alemimizde mevkiler, makamlar var. Seyitler, Sıddıklar, Şehitler makamı var. Şehitler makamını, Peygamberlikten sonraki en yüce makam olarak biliyoruz. Zaten biliyorsunuz Peygamberlik de çalışılarak elde edilen bir makam değil. Dolayısıyla müminin çabalayarak, gayret ederek bu dünyada varabileceği en yüksek makam, şehitlik makamıdır.” dedi.

 

Ardından tekrar Şanlıurfa Grup Kardeşler şehadetle ilgili eserler seslendirdi.

 

 Program,  Cemil Özdaş’ ın yapmış olduğu duygu yüklü duayla son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.