Adrese dayalı yerleştirme ile 600 kişilik okula bin kişi yerleşti

Adrese dayalı yerleştirme ile 600 kişilik okula bin kişi yerleşti

​Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bu yıl uygulanan adrese dayalı yerleştirme ile 600 kişilik okula binden fazla kişinin yerleşmesi öğrenci ve velilerin tepkilerine neden oldu.

Adrese dayalı yerleştirme ile kapasitesi 600 kişilik olan Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesine binden fazla kişi yerleşmesi nedeni ile öğrenciler mağdur oluyor. Bu yıl yaklaşık 9’uncu sınıf 200 öğrenciyi almayı planlayan okula adrese dayalı yerleştirme ile yaklaşık 480 9’uncu sınıf öğrencisi yerleşti.

Sınıf mevcutları 30 kişi olması gerekirken, mevcut sayının 40’ı aştığını belirten öğrencilerden Emrah Gündüz, "Çınar Anadolu Lisesinde okuyorum. Adrese dayalı yerleştirme nedeni ile okulumuzda çok fazla öğrenci var. 9’uncu sınıflar fazla olduğu için bazı sınıflarda sıra ve masa eksiği var. Sınıf mevcudu 30 kişi olması gerekirken, mevcut sayısı 40-45 olmuş durumda." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl adrese dayalı yerleştirme nedeni ile kapasitesi 600 olan Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne bin 80 öğrenci yerleştiğini, bununda mağduriyetlere sebep olduğunu belirten Muhammed Tekdal ise "Adrese dayalı yerleştirme olduğundan dolayı okulumuz çok kalabalık durumda. Okulumuzun kapasitesi 500 ile 600 arasında iken, şu an bin 80 öğrenci var. Sınıflarda yeterli sayıda masa ve sandalye yok. Bizler mağdur durumdayız, buna bir çözüm istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınıf sayısı eksik kalınca laboratuvarlar ve tüm odaların sınıflara çevrildiğini, yeterli olmayınca sınıflara sıra ve sandalye takviyesi yapıldığını ifade eden Bünyamin Yaşar, "Okuldaki laboratuvarların hepsi sınıflara çevrilmiş durumda. Okuldaki öğrencinin sayının fazla olması nedeni ile mağdur oluyoruz. Lise 12’nci sınıf öğrencilerini eve gönderdiler, bir hafta gelmemeleri için. Onlar da mağdur oluyorlar, bu sene sınavları var." şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler