ADYÜ'nün KPSS başarısı

ADYÜ'nün KPSS başarısı

Adıyaman Üniversitesinin ismi, KPSS sonuçlarına göre üniversite ve bölüm bazında yayımlanan başarı listelerinde yukarılara taşındı.

Adıyaman Üniversitesi mezunları; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, üniversite ve bölüm bazında yayımlanan başarı listelerinde üniversitenin ismini yukarılara taşıdılar.

KPSS 2016 yılı başarı istatistiklerine göre, ADYÜ Arapça öğretmenliği mezunları genel kültür ve genel yetenek alanlarında birinci, Türkçe öğretmenliği mezunları öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) alanında 4'üncü, fen bilgisi öğretmenliği mezunları ise genel kültür alanında 6'ncı sırada yer aldı.

Bir milyonu aşkın adayın katıldığı KPSS'de ADYÜ Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği mezunu 5 aday hem genel kültür hem de genel yetenek alanlarında Gazi Üniversitesi mezunu 57 adayı geride bırakarak, üniversitenin adını birinci sıraya yazdırdı. Toplam 16 bin 447 aday içerisinde ADYÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği mezunu 141 adayın ortalaması, üniversitenin adını 61 üniversite arasında 4'üncü sıraya yazdırdı. Toplam 20 bin 505 aday içerisinde ADYÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu 318 adayın ortalaması ise üniversitenin adını 65 üniversite arasında 6'ncı sıraya yazdırdı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, en başarılı üniversiteler arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Gerek eğitim-öğretim gerek araştırma-geliştirme ve gerekse de topluma hizmet alanlarında çok yoğun gayret sarf ediyor, çaba gösteriyoruz. Bu ve buna benzer başarılar nedeniyle çalışma arkadaşlarıma, yönetici, akademisyen ve idari çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizde verilen kaliteli eğitimden taviz verilmediği sürece mezunlarımız daima başarılı olacaktır." dedi. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.