Af Örgütü: Irak'ordusundaki milisler Sünni katliamı yaptı

Af Örgütü: Irak'ordusundaki milisler Sünni katliamı yaptı

Af Örgütü Şii milislerin Irak hükümeti tarafından silahlandırılıp, desteklendiğini ve ceza almadan hareket ettiğini söyledi

Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan bir rapora göre Irak'ta son aylarda çok sayıda Sünni sivil, Şii milisler tarafından kaçırıldı ve öldürüldü. Cinayetlerin IŞİD tarafından yapılan saldırılara misilleme olduğu düşünülüyor.  Af Örgütü, raporunda, Şii milislerin Irak hükümeti tarafından silahlandırılıp, desteklendiğini ve ceza almadan hareket ettiğinin de altını çizdi.

Geçen ay göreve gelen Irak Başbakanı Haydar el Abadi, güvenlik güçleri tarafından önceki "aşırılıkları" kabul etmiş ve tüm Iraklılar adına yönetmek için söz vermişti. Abadi henüz Af Örgütü raporunda yer alan iddialarla ilgili yorum yapmadı.  Uluslararası Af Örgütü, Şii grupların ihlallerine daha önce hazırladığı raporlarda da dikkat çekmişti. Örgüt, Haziran ayında hükümet güçleri ve Şii grupların; Telafer, Musul ve Bakuba gibi şehirlerde gözaltında tutulan Sünnileri öldürdüklerine dair ellerinde kanıtlar olduğunu da duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.