AFAD, Bitlis'te çocukları depreme karşı bilinçlendirdi

AFAD, Bitlis'te çocukları depreme karşı bilinçlendirdi

Bitlis'te AFAD tarafından çocuklara eğitim verilerek, depreme karşı bilinçlendirilmeleri sağlandı.

Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından vatandaşlar, depreme karşı bilinçlendiriliyor.

Bitlis ve ilçeleri birinci derece deprem kuşağında yer aldığı için buralarda yaşanan depremler, araştırmacılar tarafından kaydedildi. Bitlis'in bu durumu nedeniyle AFAD ekipleri, olası depremlere karşı halkı bilgilendirmeye çalışıyor.

Merkez Ulu Camii'nin meydanında kurulan mobil deprem simülasyon aracında 40 saniyelik deprem tatbikatıyla öğrenciler ve halk bilgilendiriliyor.

Yaz Kur'an kursu öğrencileri depreme karşı bilgilendirildi

Deprem farkındalığı oluşturma kapsamında, uzmanlar tarafından yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik bilgilendirme yapıldı. Ulu Camii'nde toplanan öğrencilere; depremde nasıl korunulacağı, olası depremde ilk olarak neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verildi. Daha sonra öğrenciler, mobil deprem simülasyon aracında uygulamalı eğitime tabi tutuldu.

Yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA'ya açıklama yapan Bitlis AFAD İl Müdürü Ali Fuat Balkan, halka, afetler hususunda bilinçlendirme adına öncelikle deprem öncesi, deprem anı ve sonrası hakkında bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Balkan, "Gördüğünüz mobil deprem simülasyon aracında uygulamalı olarak deprem eğitimi vermekteyiz. Bu kapsamda halkımıza ve öğrencilerimize yönelik şehir merkezinde bir, Tatvan ilçemizde 2 gün olmak üzere eğitimlerimiz 3 gün süreyle devam edecek. AFAD tarafından görevlendirilen elemanlar nezaretinde eğitimler yapılmaktadır." dedi.

40 saniyelik Düzce depremi baz alınarak bu eğitimlerin verildiğini kaydeden Balkan, halkın ilgi ve alakasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini, vatandaşların ve öğrencilerin duyarlı olmasının da gelecek açısından umut verici olduğunu ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.