AFAD’tan Tokat’taki depremler ile ilgili açıklama

AFAD’tan Tokat’taki depremler ile ilgili açıklama

AFAD Tokat’ın Erbaa ilçesinde meydana gelen 4,9 ve 4 büyüklüğündeki depremler ile ilgili açıklama yaparken, 20 kişinin acil servislere başvurduğunu belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Erbaa ilçesinde meydana gelen 4,9 ve 4 büyüklüğündeki depremler ile ilgili açıklama yaparken, 20 kişinin acil servislere başvurduğunu belirtti.

AFAD’tan yapılan açıklamada, dün gece Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden alınan verilere göre Tokat’ın Erbaa ilçesinde, 9 Ekim saat 17.39’da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, deprem sonrası, yine aynı ilçede, saat 19.11’de 4 büyüklüğünde bir artçı şok meydana geldiği belirtildi.

Yapılan açıklamada 9 Ekim 2015 günü Tokat'ta 4,9 büyüklüğündeki depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 1,54 kilometre ile Tokat’ın Erbaa ilçesinin Tepekışla köyü olduğu tespit edildiği ifade edildi.

Yer kabuğunun 22,53 kilometre altında gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD Tokat, çevre il ve ilçelerdeki birimlerle görüşüldüğü, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Yapılan açıklamanın devamında deprem sonrası panik atak, korku, sinir krizi, balkondan atlama ve kaçarken yaralanma gibi nedenlerle şu ana kadar yaklaşık 20 kişinin Erbaa İlçe Devlet Hastanesi Acil Merkezine başvurduğu, bölgenin taranması çalışmaları devam ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.