Afganistan’dan Pakistan’a güvenlik heyeti

Afganistan’dan Pakistan’a güvenlik heyeti

​Bir süredir iyi olmayan Afganistan ile Pakistan arasındaki ilişkilerde yeni dönem için Kabil’den İslamabad’da 8 kişilik bir heyet gitti.

Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanif Atmar başkanlığında 8 kişilik bir güvenlik heyeti, bugün özel uçakla İslamabad’a gitti.

Pakistan’ın başkenti İslamabad hava alanında Afganistan büyükelçilik yetkilileri tarafından karşılanan Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı  Başkanı Hanif Atmar başkanlığındaki heyetin  Pakistanlı yetkililerle  görüşmelerde bulunacağı kaydedildi.

Pakistan medyasının haberlerine göre;  Pakistan  Genelkurmay Başkanı Kamer Cavid Becva  geçtiğimiz hafta  Kabil’e giderek,  Afganistan Cumhurbaşkanı ile görüşmüş ve iki ülke sınır güvenlikleri başta olmak üzere iki ülke  güvenlik ilişkileri konusunda fikir alış verişinde bulunmuştu.

Atmar ve beraberindeki heyetin İslamabad ziyareti de bu ziyaretin hemen ardından gerçekleşiyor. İki ülke heyetleri arasındaki karşılıklı ziyaretlerin, “Barış ve dayanışma için Pakistan/Afganistan programı” kapsamında gerçekleşiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler