'Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu' toplantısı

'Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu' toplantısı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun müteakip toplantısının İstanbul’da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Afganistan için Uluslararası Temas Grubu'nun müteakip toplantısının İstanbul'da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. 50'ye yakın ülke ve uluslararası/bölgesel kuruluşun katılımıyla yürüten Uluslararası Temas Grubu, 2012 yılının ardından bir kez daha Türkiye'de toplanacak.

Dışişleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "Afganistan’da barış ve istikrarın tesisine yönelik uluslararası çabaların eşgüdümünün yapıldığı temel platform olarak 2009 yılında ihdas edilmiş olan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu’nun müteakip toplantısı İstanbul’da 5 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Böylece, çalışmalarını 50’ye yakın ülke ve uluslararası/bölgesel kuruluşun katılımıyla yürüten Uluslararası Temas Grubu, 2012 yılının ardından bir kez daha ülkemizin evsahipliğinde toplanmış olacaktır." denildi.

Açıklamanın devamında "Afganistan konusunda önemli kararların alınması beklenen Varşova’da düzenlenecek NATO Zirvesi ile Brüksel’de gerçekleştirilecek Afganistan Konferansı öncesinde yapılacak Uluslararası Temas Grubu’nun bu toplantısında Afganistan’daki reform süreci, güvenlik durumu, Barış ve Uzlaşı Süreci ile bölgesel işbirliği konularının ele alınması öngörülmektedir. Uluslararası toplumun, kritik bir dönemden geçen Afganistan’a yönelik desteğinin devam etmesinden memnuniyet duyan Türkiye, kardeş Afganistan’ın güvenliği ve kalkınmasına yönelik katkılarını ikili ve çok taraflı platformlarda sürdürecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler