Afganistan Türkiye Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı:1 ölü

Afganistan Türkiye Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı:1 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil’de Türkiye Büyükelçiliği'ne yönelik yapılan bombalı intihar saldırısında, 1 Türk vatandaşı öldü, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. Saldırının sorumluluğunu Taliban’ın üstlendiği bildirildi.

Saldırıyla ilgili Afganistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada,  intihar bombacısının içinde bulunduğu  patlayıcı yüklü aracın  Türk Büyükelçiliği’nin arka kapısını hedef aldığı belirtildi.

 

Afganistan İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise, "İntihar saldırısında Türk Büyükelçiliği’nin konvoyu hedef alındı" şeklinde bir bilgi yer aldı. Bu açıklamada, araç sürücü 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, araçtaki diğer bir Türk vatandaşının da yaralandığı belirtildi.

 

Türkiye, Almanya ve İran elçilikleri yakınlarındaki bir bölgede gerçekleşen saldırıda ölen ve yarlanan Türk vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, bölgede bulunan elçiliklerin de de alarma geçtiği bildirildi

TSK’dan açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur.

Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır.”

Afgan polisinin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler