Afganistan'da çığ felaketi: 108 ölü

Afganistan'da çığ felaketi: 108 ölü

Afganistan'ın Pencşir kenti kırsalında birkaç bölgede birden meydana gelen çığ nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Çığın ilk saatlerinde 28 ölü olarak açıklanan bilanço, ilerleyen saatlerde 108'e yükseldi

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Pencşir kentinde çığ düşmesi sonucu 108 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Pencşir Valisi Abdul Rahman Kabiri, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, kentin değişik yerlerinde dünden beri düşen çığların altında 82 kişinin kaldığını belirterek bunlardan 28'inin öldüğünü, 10'unun ağır yaralandığını, 44'ünü arama çalışmalarının devam ettiğini söylemişti. Ancak arama kurtarma çalışmalarına katılan bir acil durum yetkilisi en az 108 kişinin hayatını kaybettiğinden korktuklarını söyledi. 

Afganistan Tabii Afetlerle Mücadele Yönetimi Direktörü Muhammed Eslem Syes çığ düşmesi sonucu bölgede bulunan 100 evin de tamamen yıkıldığını söyledi.  

Pencşir Valisi Abdul Rahman Kabiri, arama kurtarma çalışmalarını daha hızlı yürütebilmek için Kabil'den yardım istediklerini kaydetti. Ülkenin merkezi ve kuzeyinde her yıl çığ düşmesi sonucu onlarca kişi ölüyor.

Öte yandan, Afganistan'ın doğusundaki Lağman kentinde meydana gelen sel nedeniyle sekiz kişinin öldüğü, onlarca evin hasar gördüğü ve yüzlerce hektar tarlanın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.