Afrika'nın güneyini vuran kasırgada bilanço ağırlaşıyor: 150 ölü yüzlerce kayıp var

Afrika'nın güneyini vuran kasırgada bilanço ağırlaşıyor: 150 ölü yüzlerce kayıp var

Afrika'nın güneyindeki ülkelere vuran Idai kasırgasında 150 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise hala kayıp. Kasırgadan bir buçuk milyon kişinin etkilendiği ifade edildi.

Afrika'nın güneyindeki ülkelerde perşembe gününden bu yana çıkan Idai kasırgasında 150 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise hala kayıp. Kasırgadan, bir buçuk milyon kişinin etkilendiği ifade ediliyor.  

Birleşmiş Milletler, söz konusu şiddetli ve büyük kasırgadan Malavi, Mozambik, ve Zimbabve'de bir buçuk milyondan fazla kişinin etkilendiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Açıklamada, Mozambik ve Malavi'de 122 civarında kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, Zimbabveli yetkililer de son olarak 65 kişinin pazar günü hayatını kaybettiğini dile getirdiler.

Hızı saatte 200 kilometre olarak ölçülen kasırga, büyük bir yıkıma sebep oldu. Bölgede on binlerce kişiyle telefon iletişiminin kesildiği, kırsal bölgelere giden yolların ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Zimbabve'nin doğusundaki Chimanimani bölgesinde askerlerin, dün, sel ve çamurun altında kalmış olan bir okul binasından 200 öğrenci ve öğretmeni kurtardığı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler