Afrin Kurtuluş Kongresi Gaziantep'te düzenlendi

Afrin Kurtuluş Kongresi Gaziantep'te düzenlendi

Bağımsız Kürt Rabıtası isimli kuruluşun girişimiyle Afrin Kurtuluş Kongresi Gaziantep'te düzenlendi.

Gaziantep'te düzenlenen Afrin Kurtuluş Kongresi'ne PKK'nin zulmünden kaçan bütün etnik grupların ileri gelenleri, kanat önderleri ve temsilcileri katıldı. Kongrede kenti yönetecek toplamda 35 kişilik bir meclis oluşturuldu.

Gaziantep'te bir otelde gerçekleşen kongreye, Afrin'de yaşayan ve PKK'den zarar gören bütün etnik grupların ileri gelenleri, kanat önderleri, temsilcileri ile yabancı ülkelerde yaşayan Afrinlilerin de yer aldığı yaklaşık 100 delege katıldı.

Kongrede alınan kararlar ise hemen hayata geçirilmeye başlandı. İlk olarak PKK/YPG'den alınan Afrin kentini yönetecek 5'i yedek toplam 35 kişilik yerel kent meclisi oluşturuldu. Yapılan oylama ve istişare ile önerilerin ardından oluşturulan meclis, kentin yeniden düzenlenmesi ve inşası için hemen çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Afrin'in yeniden inşası ve Afrinlilerin köylerine tekrar dönmeleri konularının ele alındığı kongre, gün boyu sürdü. Kongreye katılan 100 Afrinlinin arasında PKK'nin zulmünden kaçan Arap, Alevi, Ezidi ve avukat ile doktorların yanı sıra Avrupa'dan ve Türkiye'den gelen Afrinliler hazır bulundu.

Kongre ile ilgili gazetecilere bilgi veren Kongre sözcüsü Haşan Şindi, Türkiye'nin de desteğiyle kurulan meclisin çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Afrin halkının geleceği için bir araya geldiklerini belirten Şindi, "Bu kongrede 30 kişiyi Afrin'de yerel meclis olarak seçtik. Biz Afrin'i yeniden inşa etmek ve yeniden düzenlemek için bir meclis oluşturduk. Afrin halkını tekrar kendi köylerine döndürmek ve Türkiye'nin de desteği ile güzel bir yaşam sunmak istiyoruz. İnşallah bu yolda devam edeceğiz. Bu mecliste bütün etnik kökenler bulunuyor. Bu kongreyi Afrin için yaptık. 30 kişilik yerel meclis olarak bu kongrede kararlar aldık. Alınan bu kararları biz tekrar değerlendireceğiz. Afrin'de PYD'nin yaptığı işgali biliyorsunuz. Afrin'de bizim çok problemlerimiz var. İnşallah temizlenecek ama bunun için biraz yol açmamız ve millete yardım etmemiz lazım. Bizler de bu vesileyle gerçekleştirdiğimiz bu konferansta bu sorunlardan bahsettik." dedi.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler