"Afrin meselesi sıradan bir mesele değildir"

"Afrin meselesi sıradan bir mesele değildir"

Afrin meselesini yakından takip ettiklerini belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, bunun sıradan bir mesele olmadığını, tüm bölgenin ciddi şekilde etkilenebileceği bir mesele olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’ni ziyaret etti. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Kurucu Başkanı Nezir Güneş ve yönetim kurulu üyesi Salih Keskin tarafından karşılanan Genel Sekreter Demir, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kayyumlar dertlere deva olamadı”

Sahada ciddi sorunların olduğunu, özellikle kayyumların dertlere deva olmadıklarının görüldüğünü kaydeden Demir, şunları söyledi:

“Çözüm noktasında daha ciddi bir şekilde sorunlara yönelmek ve daha köklü adımlar atmak lazımdır. Özellikle genç kesim üzerinde ciddi sorun ve sıkıntıların olduğunu müşahede ediyoruz. Yerel sorunlara çok daha kapsamlı projeler üretilmesi gerekir. Islah etmeye ve manevi değerleri güçlendirmeye yönelik projelerin hazırlanması lazımdır. Şuan gördüğümüz kadarıyla mevcut programlar ve projeler tahribatları telafi etme noktasında yetersiz kalmaktadır. Kayyumlar, özellikle bu konuda seleflerinden farklı bir şey getirmediler. Gençlik merkezleri ve benzeri gençliğe hitap eden teşekküllerin gençleri ıslah etmek yerine her gecen gün biraz daha heba ettiğini müşahede ediyoruz.”

“Afrin meselesi sıradan bir mesele değildir.”

Afrin meselesini yakından takip ettiklerini kaydeden Demir, bu konuda endişeli olduklarını belirtti.

Demir, “Afrin konusunda her geçen gün endişeler biraz daha artıyor. Çünkü Afrin meselesi sıradan bir mesele değil. Bölgemiz başta olmak üzere tüm bölge ülkelerinin çok ciddi bir şekilde etkilenebileceği bir meseledir. Kilit bir noktadır diyebiliriz.  Net olarak şunu söylemek ve kabul etmek zorundayız ki; Afrin’in şuan geldiği durum ve ABD’nin PYD üzerinden bölgeye yerleşme girişimi daha önceki yanlış politikaların bir ürünüdür. İlk günden beri şunu söyledik; Suriye meselesi bölge ülkelerinin bir araya gelip çözümler ürütmeleri ve emperyalist ülkelerin önünü kapatmaları gerektiğini söyledik. Ancak ısrarla ABD ve Rusya gibi emperyalist ülkeler bölgeye davet edildi, onların müdahalelerine saha açıldı. ABD’nin dost olmadığı aşikârdır, bir yere girerse o bölgenin bütün dengelerini darmadağın eder ve kendi menfaatini ikame eder. Kendisi dışındaki tüm devletlerin bekalarını tehlikeye atar. Şuanda ABD’nin yapmaya çalıştığı da budur. Suriye’nin de Türkiye’nin de diğer bölge ülkelerinin de bekalarını ciddi olarak tehdit etmektedir. Yanlış politikaların sonucu olarak ABD bölgeye sokuldu, şimdi çıkartılmak isteniyor. Bu da tabi o kadar kolay olmayacaktır.” dedi.

“PYD Kürtleri temsil etmiyor”

PYD’nin Kürtleri temsil etmediğini ve dayatmacı bir yapısının olduğunu aktaran Demir, “PYD de kesinlikle Kürtleri temsil etmiyor, ilk günden beri diğer Kürdi partileri dışladı ve bitirdi. Yaptığı zulüm, baskı ve haksızlarla oradaki Kürdi yapıların tamamını kaçmak zorunda bıraktı. Dayatmacı bir yapısı var. Seküler ve sosyalist bir düşünsel yapıdadır.  Dolayısıyla PYD’nin Kürtleri temsil etmesi söz konusu olamaz. Yapılan müdahalenin ciddi komplikasyonları olacaktır, müdahale edilmemesinin de ciddi komplikasyonları olacaktır. Zira ABD'nin orada güçlü bir varlıkla kalmaya devam etmesi, bölge ülkeleri ve İslam ümmeti için büyük bir tehdittir. Açıkçası sıkıntılı bir süreç.” diye konuştu.

“HÜDA PAR aktif siyaset yürütüyor”

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Kurucu Başkanı Nezir Güneş de ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir’e teşekkür ederek, “Siyasi partilerin halkın sorunlarını çözme noktasındaki aktif duruşlarının devam etmesi lazım. Bu anlamda HÜDA PAR aktif bir siyaset yürütüyor. Halkın sorunlarına çözüm aradığı için teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler