AGD, Papa’yı İslam’a davet etti

AGD, Papa’yı İslam’a davet etti

AGD Mersin Şubesi, Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye’ye davet edilen Papa Fransuva’yı İslam’la şereflenmeye davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üye ve gönülleri, Papa Fransuva’nın Türkiye’ye gelişini protesto için Cuma namazı çıkışı Hz. Ebu Bekir Camii önünde bir araya geldi.

Burada basın açıklamasını okuyan AGD İmam Hatipler Komisyonlar Başkanı Abdullah Akmaz, “Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’yı savaş alanına çevirdiği, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya postalları ile girerek Müslümanları abluka altına aldığı şu günlerde, İslam coğrafyasının haçlı zihniyet ve onların maşaları vasıtası ile kaos ve kargaşaya sürüklendiği günümüzde, Türkiye’mizde Ak Saray’ın açılışı bahane edilerek Papa’nın Cumhurbaşkanı tarafından çağrılmasını çok manidar ve elem verici bir durum olarak görüyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Papa’yı İslam ile şereflenmeye davet ediyoruz”

Türkiye’ye gelecek olan Papa’yı İslam’a davet ettiklerini belirten Akmaz, “Allah katında tek din olan İslamiyet dışında bir kısım insana methiyeler yazmak, ona yüce sıfatlar eklemek kabul edilebilir bir durum değildir. Tüm bunlara Müslüman bir ülke olarak Türkiye’nin çanak tutmasını AGD Mersin Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz. Buna tepki olarak şu ellerimizde görmüş olduğunu mektupları Vatikan Büyük Elçiliği vasıtası ile Papa’ya gönderiyor ve Papa’yı Ak Saray’a değil İslam ile şereflenmeye davet ediyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.