"Ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerekir

"Ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerekir

​Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Murat Sinanoğlu, "22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü" münasebetiyle Mardin ve Kızıltepe ilçesinde Diş Hastanesinde ki hekimleri ziyaret ederek günlerini kutladı. Sinanoğlu, hekimlere karanfil takdim etti.

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz,  bireylerin fiziksel sağlığı, vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Yavuz, "Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin genel vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları diğer hastalık risklerini arttırmakta olduğundan dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Sağlıksız bir ağız, insanın hem iş hem de özel hayatını olumsuz etkiler. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin önemli olduğu bilincine varmasını diliyoruz. Kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının edinmesi, diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması gereklidir. Sağlık Bakanlığımız ağız ve diş sağlığını, bu hizmeti sunan hekimlerimizi ve çalışanlarımızı çok önemsemekte ve diş hastalıklarının önlenmesi için çeşitli çalışmalar düzenlemektedir. Bizler de hekimlerimizle ve yöneticilerimizle beraber çalışmalarımızı yapmaktayız. Bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.