Ağlara takılarak ölen deniz canlıları kıyıya vurdu

Ağlara takılarak ölen deniz canlıları kıyıya vurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde gemilerden atıldığı iddia edilen ağlara dolanarak ölen çok sayıda deniz canlısı kıyıya vurdu.

Tarsus'ta ağlara dolanmış olarak ölen birçok önemli deniz canlısı sahillere vurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, gemilerden çöp diye atılan bu ağlar çok sayıda deniz canlısının ölmesine neden olduğunu söyledi.

Manzaranın çok üzücü olduğunu belirten "Maalesef Tarsus sahillerinde bu gün bir facia ile karşılaştık. Gemilerden çöp diye atıldığını düşündüğümüz bu ağa, çok sayıda sapan balığı, caretta caretta yavrusu, vatoz gibi balıklar takılmış. Ağdan kurtarılmadıkları için hepsi ölmüş ve bu halde sahile vurulmuş. Bunun adı katliamdır. Çok acı bir durum maalesef." dedi.

Tarsus sahillerinde bilinçsiz avcılığın geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli bir manzara olduğunu söyleyen Dokucu, "İşte bizim mücadelemiz tam da buna karşıdır. Bizler elimizden geldiğince bu işlerin önüne geçmek istiyoruz. Elbette hiçbir zaman bitmeyecek ama biz ne kurtarabilirsek gelecek nesillerin hakkını korumuş gibi hissediyoruz kendimizi. Bu türlerin birçoğunu göremeyecek belki de gelecek nesiller. Allah buna neden olanları bildiği gibi yapsın. En azından o yavru caretta'yı kurtarabilirlerdi." şeklinde konuştu. (İLKHA) 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler