Ağrı Belediyesi işçi çıkarmaya devam ediyor

Ağrı Belediyesi işçi çıkarmaya devam ediyor

DBP'li Ağrı Belediyesi seçimlerden sonra işçi başladığı işten çıkarmalara devam ediyor.

DBP'li Ağrı Belediyesinin kendisine söz verip işe aldıktan 5 ay sonra işten çıkarmasına tepki gösteren İhsan Atmaca, aylardır işsiz olarak dolaştığını ifade etti.

İşten çıkarılarak mağdur edildiğini söyleyen İhsan Atmaca, belediyede kendileri gibi düşünmeyenlerin işine peyderpey son verdiğini söyledi.

Atmaca, "Belediye'ye şoförlük adı altında birçok kişi aldılar ama aldıkları kişilerin bir kısmı şoförlük bilmiyor. Bu durumdan dolayı Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Halef Keklik beni çağırdı. Ben şoförlük yaptığımdan İŞKUR üzerinden beni belediyeye almak istediklerini söyledi. İŞKUR üzerinden verilen maaş az olduğu için kabul etmedim. Halef Keklik, 'Devlet bu konuda bize 6 ay yardım ediyor, sizde Kürt olduğunuz için bize 6 ay yardımcı olun. 6 ay sonra sizi şirkete alacağız.' dedi.  6 ay sonunda çıkarılmanın beni mağdur edeceğini söyledim. Oda kesinlikle işten çıkarmanın olmayacağı sözünü verdi. Amcamın oğlu Kemal Atmaca, Kasım seçimleri öncesi AK Parti İl Başkanlığına getirilince benimle uğraşmaya başladılar. Benim 5'inci ayım dolunca çıkışımı verdiler." dedi.

"İşimden ayırdılar, işsiz bıraktılar"

Mesai dışında da çalıştırıldıklarını ama mesai ücretlerini alamadıklarını belirten İhsan Atmaca, "Çıkarılmamın gerekçesini sordum bir cevap verilmedi. Kışın ortasında beni işten çıkardılar. 3-4 aydır işsiz, güçsüz dolaşıyorum. Daha önce şehir içi servislerde şoförlük yapıyordum. Bir kamyonum vardı kum taşırdım. Geçimimi bir şekilde yapıyordum. Bin TL'ye çalıştırdılar aylarca, sonra işten çıkardılar. Hafta sonu ve mesai dışında da çalıştırıyorlardı ama mesai de vermiyorlardı. Olayı siyasi olarak değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Atmaca sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kendi yandaşları olmayan herkesi işten çıkardılar. Bir insanın ekmeği ile nasıl oynanır. Seçimde kendilerine çalışanları bıraktılar ve işe aldılar. Seçim döneminde kendilerine çalışmayanları ayırıp işten çıkardılar."

"İşçiler Belediyeyi icraya verdiler"

7 Haziran tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Ağrı Belediyesini kazanan DBP, seçimin akabinde belediyede çalışan işçilerin önemli bir kısmının iş akdini sonlandırmıştı. Bunun üzerine işçilerin açmış oldukları davalarda Ağrı Belediyesi 500 bin TL ödemeye mahkûm edilmiş ve aynı zamanda işçilerin yeniden işlerine geri alınması hükmüne varılmıştı.

Edinilen bilgiye göre, mahkeme kararına rağmen Ağrı Belediyesi mağdur edilen işçilere tazminat ödemediği gibi işçileri de tekrardan işe almadığı ve tazminat hakkı doğan işçilerin de belediyeyi icraya verdikleri öğrenildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)  



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.