Ağrı Belediyesi işçilerinin mağduriyeti devam ediyor

Ağrı Belediyesi işçilerinin mağduriyeti devam ediyor

HDP’li Ağrı Belediyesinin 156 işçiyi haksız bir şekilde işten çıkardığı iddia edildi. İşten çıkartılan işçileri temsilen bir grup, HÜDA PAR İl Başkanlığını ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Ağrı Belediyesinde hizmet yürüten 156 işçi haksız yerden işten çıkarıldıklarını iddia ettiler. Herhangi bir sanayi kuruluşunun olmadığı ve kış mevsiminin çetin geçmesinden dolayı birçok sektörün durdurulduğu Ağrı’da işten çıkarılan işçiler ne yapacaklarını kara kara düşündüklerini ifade ettiler.

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığını ziyaret eden bir grup işçi, İl Başkanı Burhan Aslan’ı ziyaret ederek mağduriyetlerini dile getirdiler. İşçiler HÜDA PAR İl Yönetimi tarafından karşılandı.

Kendilerinin herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılarak, mağdur edildiklerini ifade eden işçiler,  üyesi oldukları sendikanın kendilerine sahip çıkmadığını, HÜDA PAR’dan kendilerine yönelik olumlu bir çalışma yürütmek isteğinde bulundular.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Burhan Aslan ise, her zaman haksızlığa karşı durduklarını ve mağduriyetleri gidermek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

HDP’li belediye tarafından işten çıkartılan işçiler için yönetim kurulu ile görüşüp siyasi ve sivil girişimler başlatacaklarını belirten Aslan, haksız yere çıkarılan işçilerin mağduriyetini gidermek için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

“Siyasi ve sivil olarak başlatacağımız çalışma ile çıkarılan işçilerin sesi olacağız”

İşçilerin sorunlarını tek tek not alan HÜDA PAR İl Başkanı Burhan Aslan,” Sizin sorunlarınızı dinledik. Bu sorunları yönetimimizle paylaşıp siyasi ve sivil olarak sizin sesiniz olacağız. Yapacağımız çalışmalar hakkında sizleri sık sık arayıp bilgilendireceğiz. Artık yönetimimizle yaptığımız istişare sonucunda basın açıklaması veya başka girişimler yaparak sizlerin mağduriyetinizi gidermeye çalışacağız. Eğer yönetime gelirlerse kendi adamlarını yerleştireceklerini biliyorduk. Ve şimdi de söylediğimizde haklı çıktık. Söylediğiniz gibi üye olduğunuz DİSK’te size sahip çıkmamış. DİSK Başkanı bir önceki döneminde sık sık açıklama yaparak kendilerini işçilerin hakkını savunuyor gibi gösteriyordu. Şimdi neden sizi yüzüstü bırakmış. İşçinin yanında olmaları lazımdı. Çeşitli bahanelerle işçileri çıkardılar onların yerine kendi yandaşlarını aldılar. İnşallah bu haksızlığa sessiz kalmayacağız. “ dedi.

“Sırrı Sakık, işçileri çıkarmayacağına dair söz vermişti”

Çıkarılan işçilerden Abdurrahman Kurt, Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın seçilmeden önce ve seçildikten sonra kendilerine kimsenin işten çıkarılmayacağına yönelik söz vermesine rağmen çıkarıldıklarını söyledi.

Abdurrahman Kurt daha sonra, “Yüzlerce çalışan insan var. Eğer bize kendi adamlarımızı alacağız deseydi anlardık. Ama Belediye Başkanı Sırrı Sakık ‘Siyasi düşüncesi ne olursa olsun hiç kimseyi işten çıkarmam. Kim olursa olsun çalışmayan insan beni karşısında bulur’ demişti. 2 defa seçimden önce ve bir defada kazandıktan sonra bütün işçileri toplayıp bunu söyledi. Bizi işten çıkarmadı, birkaç ay bekletti kış mevsimine girdik hepimizi kapı dışına bıraktı. Yaz mevsiminde bizi çıkarsaydı belki başka bir iş bulabilirdik. Şimdi kış mevsimi Ağrı’da hangi işi yapacağız. “ diyerek mağduriyetini dile getirdi.

“Sendika bize sahip çıkmadı”

Kurt, üyesi oldukları sendikanın kendilerine sahip çıkmadığını, işten çıkarıldıktan bu yana kendilerine bir ziyaretin bile yapılmadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:” Üye olduğumuz DİSK bize sahip çıkmayarak bekletti. DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik bütün işçileri toplayıp ‘Size kesinlikle dokunamazlar’ demişti. 45 gündür bizi işten çıkardılar, Ersin bey gelip de bir gün bizimle konuşup sorun ve sıkıntılarımızı dinlemedi. İnsanları basit gerekçelerle işten çıkararak tazminatlarını da kestiler, işsizlik maaşlarını almalarını da engellediler. Bakın başka illerden ve Ağrı’nın ilçelerinden adam getirip çalıştırıyorlar.  Diğer ilçe ve illerdeki insanlar kardeşimizdir ama öncelik Ağrı merkezdeki işsiz insanlar olmalı. Tekirdağ’da fabrikada çalışan bir kişiyi getirip burada zabıta memuru yaptılar. Şırnak’tan adam getirip burada çalıştırıyorlar. “

“Ağrı Belediye’sinden sadece 2 defa işçi çıkarılmıştır”

Çıkarılan diğer bir işçi Ömer Akdeniz ise HADEP ve HDP zamanında Ağrı Belediyesinden işçi çıkarıldığının altını çizdi.

Ömer Akdeniz daha sonra,” Önceki dönemde 250 kişi işe alındı. Bu 250 kişiden 50’si seçim bittikten sonra çıkarıldı. Daha sonra çeşitli bahanelerle insanları sırayla çıkardılar. Bu son zamanda 156 kişi daha çıkardılar. Şimdi kendi yandaşlarından 180 kişi işe almışlar. Ayrıca Ağrı Belediyesi, tarihinde 2 defa işçi çıkarmıştır. Biri bağımsız olarak seçilen ve sonra HADEP’e geçen Hüseyin Yılmaz zamanında diğeri ise bu son dönemde gerçekleşti. “ ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler