Ağrı Belediyesinde “Ajanlık” krizi-video-foto

Ağrı Belediyesinde “Ajanlık” krizi-video-foto

Ağrı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının çok ağır olduğunu ve haklarının kendilerine verilmediğini belirten DİSK Ağrı Şube Başkanı, işçilerin belediyeden haklarını talep etmeleri durumunda hedef haline getirilerek kendilerinin ajanlıkla

DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin koşullarının çok ağır olduğunu ve gerekli ödemelerin yapılmadığını ifade ederek, işçilerle birlikte Belediye bahçesinde eylem yaptı.

Mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediğini belirten Ağrı Belediyesinde çalışan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi yaklaşık 60 işçi, dün bir saat süreyle Belediye önünde işi bırakma eylemi yaptı.

Grup  adına basın açıklaması yapan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, belediye bünyesinde çalışan işçilerin yargı kararıyla doğan sözleşme, maaş farkları ve fazla mesai ücretlerini zamanında alamadıklarını belirterek, maaş farkları ile mesai alacaklarını yargıya taşıdıklarını, yerel mahkemenin işçiler lehine verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması üzerine, yapılan protokolle ödeme takvimi hazırladıklarını söyledi.

"Ödemelerimiz yapılmıyor"

Protokolle yapılan ödeme takvimine rağmen kendilerine sıkıntı çıkarıldığını ifade eden Erincik,  geçen yıl 1 Temmuz'da yeni yönetimin seçildikten hemen sonra iş mahkemelerinden doğan sözleşme, maaş farkları ve mesailerini oturup arkadaş hukuku üzerinden çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Erincik sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yargıtay’ın kararı ile verilen haklarımızın diyalogla protokolle biz bir cetvele bağladık. Çalışan arkadaşlarımızın faizleriyle birlikte 30 bin liranın üzerinde iken biz arkadaşlar olarak fedakârlık yaptık. Bunun yüzde 50'sini 60'ını belediye'ye bağışladık. Avukatımız yüzde 50'nin üzerinden feragat etti. Var olan alacaklarımızı 10 eşit taksitle protokole bağladık ve ödenecekti. Üç taksit ödendikten sonra da geri kalan ödemeler yapılmadı. Önümüzdeki ayın 15'inde ikramiyemiz de vardı."

"Arkadaşlarımız sürekli tehdit ediliyor"

Ağrı Belediyesinde çalışan Taşeron işçilerinin ağır koşullar altında çalıştığını belirten Erincik, "Bir işçi ki 365 Gün çalışsın. Toplantılarda Eş Başkan Yardımcıları Halef Keklik ve Ömer Polat her defasında bize küfür edip, hakaret ediyorlar, hem de arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar. Şu anda 16 arkadaşımız, iki aya yakın süredir kaçak çalıştırılıyor. Sigortaları yatırılmamıştır. Her bir taşeron arkadaşımızın ortalama birer aylık ücretleri var içeride. İstediğimizde ise, onu unutun diyorlar." dedi.

"DBP Belediye yönetimi niye bu şekil yaklaşıyor emeğe"

Belediyenin işçileri gruplaştırmaya çalıştığını vurgulayan Ersin Erincik, belediye içinde çok garip çalışmaların olduğunu söyleyerek, belediyenin bu uygulamaları ile işçileri bölmeye çalıştığını ve işçiler arasında gruplar oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Erincik, belediye yönetimine seslenerek, “Bizi sevseniz de sevmeseniz de muhatap almak zorundasınız” diyerek, belediye olarak seçime girdiklerinde yayımladıkları beyannamelerine bağlı kalmaları çağrısında bulundu.

Kendisi hakkında sahtekârlık yakıştırmasında bulunan Sırrı Sakık’a de göndermede bulunan Erincik, "Sırrı Başkana şunu söylüyorum, sahtekârlık yapan senin Eş Başkan Yardımcılarındır. Protokole imza atıp, imzasına sahip çıkmayan, söz verip de arkasında durmayan onlardır. Bu belediyenin üst kaynakları icralarda talan ediliyor" dedi.

"Haklarını arayanlara ajan damgasını vuruyorlar"

Belediyeye gelerek hakkını isteyen arkadaşlarının ajanlıkla suçlandıklarını ve damgalandıklarını belirten Erincik, “Öyle bir rezil bir ortam oluşmuş ki; herkese ajan, alçak diyorlar. Kimse sesimizi duymuyor. Ağrı Belediyesi işçileri sanki yağmurdan kaçarken doluya tutuldular. Her bir arkadaşımızın 15 bin TL alacağı var Belediyeden. Bunları talep ettiğimizde ajan oluyoruz, ayak bağı oluyoruz, belediyeyi yıpratıyormuşuz. " diyerek tepki gösterdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.