“Ağrı’daki hastanelerin durumundan haberiniz var mı?”

“Ağrı’daki hastanelerin durumundan haberiniz var mı?”

Ağrı Devlet Hastanesinde muayene olmak isteyen hastalar, tahliller için verilen uzun randevu tarihlerinden muzdarip olduklarını ifade ettiler.

Ağrı Devlet Hastanesine muayene olmak için giden hastalar, tahlil ve radyoloji grafikler için verilen uzun randevu tarihlerinden dolayı yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyor.

Ağrı’da Devlet Hastanesinde randevu sorunu yaşayan yaşlı kadın, bunun üzerine özel bir hastaneye gidince attığı her adımda para ödemek zorunda kaldı.

Hüsna O. (77) isimli kadın, emekli maaşıyla geçinmek zorunda olduğunu, özel hastanelere para yetiştirecek durumda olmadığını bu nedenle devlet hastanelerindeki sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ağrı Devlet Hastanesinde yaşanan randevu sorunundan dolayı özel bir hastaneye tedavi olmak için gitmek zorunda kalan Hüsna O. ( 77) isimli yaşlı kadın, “Emekli aylığıyla geçimimi sağlamaktayım. Rahatsızlığımdan dolayı, özel bir hastaneye gitmek zorunda kaldım. Burada ise yaptığım her işlem için para aldılar. Maaşımdan kesilen dışında 13 lira, doktorun istediği tahliller için 25 lira, film için 10 lira ödemek zorunda kaldım.” dedi.

Ekonomik durumunun iyi olmadığını belirten Hüsna Teyze, yetkililere seslenerek, “Biz dar gelirlilerin halinden haberiniz var mı? Ağrı’daki Devlet Hastanesinin, özel hastanelerin durumundan haberiniz var mı?” diye sordu.

Hüsna Teyze, yaşadıklarını anlatarak başkalarının da aynı şekilde mağdur edilmemesi için yetkililerin gerekenleri yapmasını istedi.  (Fırat Arslan - İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.