Ağrı Diyadin'de gözaltına alınan 26 PKK’liden 11'i tutuklandı

Ağrı Diyadin'de gözaltına alınan 26 PKK’liden 11'i tutuklandı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 12 Temmuz'da yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişiden 11’i tutuklandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 12 Temmuz tarihinde yapılan operasyonda, PKK mensupları ile irtibatlı oldukları ve PKK'ya silah, malzeme ve eleman temin ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınan 26 kişiden 11'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konu hakkında Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, Tendürek Dağı bölgesinde faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü PKK mensupları ile irtibatlı oldukları ve Terör Örgütüne silah, malzeme ve eleman temin ettikleri tespit edilen 26 şahsa yönelik olarak, Diyadin Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan karar doğrultusunda, 12 Temmuz 2016 günü saat 04.00'dan itibaren 29 ayrı adreste eşzamanlı olarak icra edilen operasyon neticesinde gözaltına alınan 25 şahıstan, 11'i Diyadin Sulh Ceza Hâkimliğince "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Etme" suçlarından tutuklanmış, 12 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 2 şahıs ise Diyadin Cumhuriyet Savcılığında ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır." denildi.

Tutuklanan şahıslar arasında Diyadin Belediye Başkanvekili Mustafa Alparslan. Diyadin Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Bozkurt, Diyadin HDP İlçe Eşbaşkanı Sevgi Ilboğa, Diyadin HDP Belediye Meclis üyesi Mesut Arslan ile Diyadin ilçesi Atayolu Köyü Muhtarı Faruk Yıldız da bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler