Ağrı esnafından dış cephe çalışmalarına tepki

Ağrı esnafından dış cephe çalışmalarına tepki

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi'nin dış cephe çalışmalarını istemeyen esnaf, konu hakkında Vali Süleyman Elban'la görüşmek için toplandı.

Ağrı'da Cumhuriyet Caddesi'nin dış cephe çalışmalarını istemeyen esnaf, Vali Süleyman Elban'la görüşmek ve çalışmaların durdurulması için toplandı.

Ramazan ayında başlayan çalışmaların gereksiz olduğunu savunan esnaf, dış cephelerin tek tip olmasını istemediğini belirterek, bu çalışmanın durdurulması gerektiğini söyledi.

Esnaf heyeti adına açıklamalarda bulunan Abdullah Demir, bu dış cephenin kış şartlarına uygun olmadığını ileri sürdü.

Demir, "Yapılan bu çalışma çarpık yapılaşmada yersiz ve gereksizdir. Biz kuyumcular olarak bu cephe ile güvenliğimizi nasıl sağlayabiliriz? Kepenk bırakmıyorlar, tenteleri kaldıracaklar. Yarın kar ve yağmur yağdığında iş yerlerimizi su basacak. Ayrıca bu dış cephe güvenli değil. Tabela asamıyoruz. Tüm iş yerlerinin aynı tip olması bu caddeye uymuyor. Bu caddede farklı farklı esnaflar var ve bu caddede yapılmak istenen iş için ayrılan bütçe ile Ağrı'ya daha güzel ve yararlı hizmetler yapılabilir." dedi.

Esnafı sakinleştirmek için devreye giren polis, valilikten randevu ayarlanması gerektiğini ve sorunu yeni göreve başlayan Vali Elban ile görüşerek çözeceklerini belirterek, esnafın iş yerlerine dönmesini istedi.

Görüşme için randevu alamadıklarını söyleyen esnafın bir kısmı ise Elban'la görüşmek üzere valiliğe gitti. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.