‘Ağrı halkı bu yılki Ramazanı daha şuurlu geçiriyor’

‘Ağrı halkı bu yılki Ramazanı daha şuurlu geçiriyor’

Bu yıl yaşanan Ramazan ayının daha iyi geçtiğini belirten Ağrılılar, insanların ibadetlere daha sıkı bağlandıklarını ifade ettiler.

Ağrı’da her yıl olduğu gibi bu yıl da kahvehane, lokanta gibi yerler kapatıldı. Esnaflar Ramazan ayı hürmetine kilit vurdukları işyerlerini ayın bitimi ile tekrar açıyorlar.

Halkın geçmiş yıllara göre bu yılki Ramazan ayını daha şuurlu bir şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Ağrılılar, insanların ibadetlerini daha güzel yerine getirdiklerini ifade ettiler.

Ramazan ayını değerlendiren Ağrı’lı esnaf İlhami Bulan, bu ayın bereketli bir şekilde devam ettiğini belirterek, “ Bu yılki Ramazan ayı daha güzel geçiyor. İş açısından da çok bereketli. İbadî noktada da ortağımla beraber bir program dahilinde hareket ediyoruz. İş paylaşımı yaparak ibadetlerimizi aksatmıyoruz. Camilerde mukabelelere katılıp, ilimle vaktimizi değerlendirmeye gayret gösteriyoruz. Geçmiş Ramazan’lara göre bu yıl halk daha şuurlu. Eskiden insanlar sadece Kur’an okurken, şimdi hem Kur’an okurken diğer yandan mealine göz atıyor, verilen mesajları bir bir inceliyor. Bunun yanında Hz. Resulullah’ın hayatını okuyor. Görüyoruz ki insanlarda çok güzel bir çaba söz konusu. İnşallah Müslümanların uyanışına vesile olur Ramazan ayı. “ dedi.

Seyyar satıcılık yapan Halis Kaya ise,” Ramazan ayı ile birlikte gelen bereket sebebi ile işlerimiz çok güzel. Pazara yeri geldiğinde olumlu yansımasını görmekteyiz. Özelikle, ramazan ayının ortalarına doğru işlerimiz daha da güzelleşmektedir. “ ifadelerini kullandı.

Ağrılı vatandaş olan Veysel Aras, bu yıl ki Ramazan ayında yapılan ibadetlere gençlerin daha önem verdiğini belirterek, ”Ramazan bu yıl çok güzel geçiyor. Havalar da serin olduğu için sıkıntı yaşamıyoruz. Bu yıl özellikle gençler ibadetlere iştirak ediyorlar. Gençlerin ibadete katılımı bu yıl daha fazla. Ve gerek gençler ve gerekse orta yaşlı veya ihtiyar amcaların, daha bilinçli bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiklerine şahit oluyoruz. “  şeklinde konuştu.

Bir d diğer   Hüseyin Altıntaş ise,” Allah’ın mübarek kıldığı bir aydır Ramazan . Allah-u Teala ayette,’Oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi sizin de üzerinize farz kılındı’ buyurmaktadır. Bu mübarek ayı güzel değerlendirip hareket etmeliyiz. Ağrılılar olarak da güzel bir ay geçiriyoruz. İnşallah daha da güzel olacağına inanıyorum. “ şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.